Hoppa till innehåll
hero1

Marknadsekonom DIHM: En examen nära näringslivet

Marknadsekonom DIHM är en ledande utbildning inom affärsutveckling och riktar in sig på det praktiska och verklighetsnära lärandet. Utbildningen är anpassad för yrkesverksamma deltagare och samtliga av IHM:s lärare har ledande positioner i näringslivet.

Johan Adlén, VD på Pontus Frithiof City Venues, berättar om sin upplevelse av att läsa till Marknadsekonom DIHM på IHM

Johan Adlén, VD på Pontus Frithiof City Venues, berättar om sin upplevelse av att läsa till Marknadsekonom DIHM på IHM

Omfattning

För att examinera dig som marknadsekonom DIHM (Diplomerad vid IHM) läser du fyra halvårslånga terminer. Studietiden på plats i IHM:s lokaler rör sig runt 6 timmar i veckan, vanligen 13.00 -19.00 en dag i veckan, därtill tillkommer studier och övningar vid sidan om lektionstillfällena.

dihm-terminer-b.jpg

Termin 1: Business Management
Under första terminen läser du IHM Business Management. Där får du en förståelse för metoder, modeller och strategier som skapar affärsmässigt värde, samt en helhetssyn över vad som gör en verksamhet framgångsrik.


Kan IHM Business Management hjälpa dig att ta nästa steg?

Kom på en prova-på-lektion via Teams den 28/4 kl. 11:30 och ta del av innehåll och upplägg.


Termin 2 och 3: välj två inriktningar

Under den andra och tredje terminen i din DIHM-examen väljer du själv inriktning på din utbildning för respektive termin. De fem utbildningsalternativen du kan välja mellan är:

Samtliga utbildningar kan också läsas separat, utan att sammanlänkas med studiegången för marknadsekonom DIHM.

Termin 4: Strategic Business Development
Under sista terminen läser du utbildningen Strategic Business Development. Där får du metodik och verktyg för effektiv affärsutveckling och skapar ett Business Case för en extern uppdragsgivare.

Efter fyra fullförda terminer examineras du som Marknadsekonom diplomerad vid IHM vilket är en internationellt gångbar titel på universitetsnivå i och med att utbildningen är kvalificerad på SEQF nivå 6. I dagsläget är IHM Business School den enda privata affärsskolan i Sverige som kan erbjuda utbildningar på den nivån.

Har du fler frågor om DIHM?

Våra utbildningsrådgivare har svaren

image

Alexander Pärleros, entreprenör och grundare av Framgångspodden

"IHM gav mig mycket kunskaper att använda direkt i mitt yrkesliv, och det var mycket som kompletterade det jag redan kunde. Jag gick från att vara säljare till att våga bli VD."

image

Nya DIHM möjliggjorde masterutbildning i Paris

Utan examen från gymnasiet eller högskola lyckades Anna Ström Semper klättra till toppositioner inom svensk retail. Nästa steg blev en masterutbildning i lyx och mode i Paris, studier hon nu kvalificeras för via IHM och DIHM plus.

image

Vilka är det som läser på IHM?

Under 50 år har 50 000 personer utbildats innanför IHM:s väggar med syftet att utveckla sig själva, sina företag och näringslivet i stort. Vilka vägar tar då alla IHM-alumner efter examen? 

image

George Modou, entreprenör

"Redan vid starten av Business Management så lämnade jag skolan i extas varje vecka för att presentera de nya verktygen för mina övriga kollegor. Det gav mig grundläggande förståelse för affärsmodellen och dess funktioner. Det gjorde att vi kunde göra om och göra rätt."

;