Hoppa till innehåll
None None 02/22/2023, 10:56 998cb285-c25c-4a7f-a794-47c5bc7bbc11
hero1

Affärsstudier sida vid sida med näringslivet

Marknadsekonom DIHM är en ledande utbildning inom affärsutveckling som fokuserar på det verklighetsnära lärandet. Utbildningen är anpassad för yrkesverksamma deltagare och samtliga av IHM:s lärare har ledande positioner i näringslivet, vilket resulterar i en uppdaterad löra

Omfattning

För att examinera dig som marknadsekonom DIHM (Diplomerad vid IHM) läser du fyra halvårslånga terminer. Studietiden på plats i IHM:s lokaler rör sig runt 6 timmar i veckan, vanligen 13.00 -19.00 en dag i veckan, därtill tillkommer studier och övningar vid sidan om lektionstillfällena.

Det är nu möjligt att läsa en hel Marknadsekonom DIHM på distans och då är den lärarledda tiden något förkortad. Se schemat här

dihm-terminer-b.jpg

Termin 1: Business Management


Under första terminen läser du IHM Business Management. Där får du en förståelse för metoder, modeller och strategier som skapar affärsmässigt värde, samt en helhetssyn över vad som gör en verksamhet framgångsrik.
Se scheman för kommande starter här

Termin 2 och 3: välj två inriktningar

Under den andra och tredje terminen i din DIHM-examen väljer du själv inriktning på din utbildning för respektive termin. De fem utbildningsalternativen du kan välja mellan är:

Samtliga utbildningar kan också läsas separat, utan att sammanlänkas med studiegången för marknadsekonom DIHM.

Termin 4: Strategic Business Development

Under sista terminen läser du utbildningen Strategic Business Development. Där får du metodik och verktyg för effektiv affärsutveckling och skapar ett Business Case för en extern uppdragsgivare.

Efter fyra fullförda terminer examineras du som Marknadsekonom diplomerad vid IHM vilket är en internationellt gångbar titel på universitetsnivå i och med att utbildningen är kvalificerad på SEQF nivå 6. I dagsläget är IHM Business School den enda privata affärsskolan i Sverige som kan erbjuda utbildningar på den nivån.

Vill du veta ännu mer om marknadsekonom DIHM-utbildningen?

Våra utbildningsrådgivare har svaren