// //

Världens energiproblem är lösta!

Är kanske en lätt överdriven rubrik, men faktum är att den ligger mycket närmre sanningen än vad man kan tro.

Ni som läst mina tidigare bloggar vet att jag med stort intresse följer utvecklingen inom LENR (Low Energy Nuclear Reaction) området. Den fantastiska nyheten är att idag släpptes en rapport av forskare från Uppsala, KTH och Bologna där de visar att den så kallade energikatalysatorn (Andrea Rossis E-Cat) under ett 32 dagar långt noggrant utfört test visat sig ge 3-4 gånger mer värme än vad som krävts för att driva den.

Reaktorn drivs av en än så länge inte helt förklarad process, men man har kunnat bevisa att det sker kärnreaktioner då bränslet analyserats före och efter testet. Det framgår där att så kallade isotopförändringar har skett i ämnena nickel och litium, utan någon radioaktivitet. Vi vet också med säkerhet att ett gram pulver räcker för att driva reaktorn (som består av ett 20 cm långt aluminiumoxidrör, 2cm i diameter) under minst en månad.


LENR/E-Cat reaktor från senaste testet. 3.2 kW värme generas från 900 W input under en månad. Endast 1 gram pulver förbrukas genom en ny typ av kärnreaktion där bland annat lättare nickel Ni(58) blir tyngre Ni(62) och värme frigörs.

Ni kan säkert ana att detta innebär en absolut revolution för allt som har med energi att göra. Konsekvenserna är så stora att de blir oöverblickbara. En sak är dock säker. Allt kommer att förändras och att det kommer finnas anledning att återkomma.

Torkel Nyberg

http://sifferkoll.se

Länk till rapport:

http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp-content/uploads/2014/10/LuganoRep...

Alldeles nyligen gick dessutom Elforsks VD Magnus Olofsson ut i Ny Teknik med att de kommer att finansiera och satsa vidare på forskning inom LENR området.  Ambitionen är att Sverige skall bli ledande i världen inom detta revolutionerande område. 

http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3854541.ece

 

8 oktober 2014
Till toppen av sidan Till topp