// //

Therése

Jag heter Therése Birnstingl och jag jobbar som affärskonsult på IHM Företagsutveckling vilket är den delen av IHM som skräddarsyr utbildningar och utvecklingsinsatser åt företag och organisationer. 

Jag jobbar huvudsakligen med två saker och det är försäljning och facilitering. Det sistnämnda handlar om att bidra till att individers/ledares/företags mål blir verklighet. Det i sin tur bör innebära att människor, företrädesvis ledare i det här fallet, tar ansvar för sig själva och sin utveckling. Ibland gör de det. Ibland inte. Som människor i allmänhet alltså. 

För att bli framgångsrik i handledarrollen anser jag att man behöver tro på, och så ofta det går, välkomna utmaningar och förändringar. Och det gör jag. Så länge de känns meningsfulla – vilket inte alltid är fallet enligt mig. Men det kan ju bara var och en av oss avgöra när de är.

Så varför jobbar jag med IHM? Svaret är att jag gillar det vi står för, det vi gör och den förändring och utveckling det kan leda till. Att anlita IHM Business School är krävande eftersom att utmaningar och förändringar är krävande. Jag tycker att vi utmanar på ett konstruktivt sätt; vi utgår från individen och hens förutsättningar. I min värld behöver grunden få vara just att utgå från rätt verklighet. Vad tusan händer annars kan man ju undra. Konstruktiva utmaningar kan hursomhelst innebära självgranskande inventeringar hos ledningsgruppsmedlemmen, ledaren och/eller medarbetaren i syfte att skapa medvetenhet som i den allra bästa världen leder till målinriktade beteendeförändringar, synliggjorda i konkreta och kontinuerliga vardagshandlingar. Alltsammans givetvis med stor inre motivation och väl rimmande med företagets intentioner. Funkar ibland som sagt. Men, mer ofta än man kanske skulle kunna tro, och då det är riktigt meningsfullt för mig. Då älskar jag mitt jobb!

Jag kommer då och då blogga här på ihm.se. Mitt fokus kommer med säkerhet mestadels att vara på utveckling och gissningsvis kommer jag komma in en del på ADHD som är diagnosen jag själv fick i våras. Kanske tycker du att det är en kass koppling men det tycker inte jag. Inte alls. Anledningen är att jag är riktigt, riktigt intresserad av hur man som ledare leder människor som är både lika och olika. Både normala och onormala eller bara normalstörda som Per Johansson på Hudikteatern så briljant säger. Och vare sig man är det ena, andra, tredje eller annat själv, så gillar jag att jag är en av dem som lyfter upp och riktar lampan på ett sådant här typ av funktionshinder. 

Torkel, sambo och medförfattare till Halvhalt, kommer även han att blogga på ihm.se. Utifrån hans verklighet som aspie och hans erfarenheter från tiden när han drev ett företag från start till exit, kommer han säkert komplettera mina ibland antagligen både spontana och mindre analyserade tankar och känslor. Vi får väl se helt enkelt. 

Vi ses här eller så ses vi på IHM!

Med vänlig hälsning! Therese (ENFJ)

28 januari 2014
Till toppen av sidan Till topp