// //

Vad kostar det att ligga efter i mångfald och jämlikhet?

Under årets Dreamforce konferens i San Francisco har jag kunnat konstatera att mångfalden bland deltagarna är påfallande stor jämfört med liknande konferenser hemma i Sverige. Redan tidigare år har jag märkt detta när det gäller etnicitet då förmåga att tolka engelska med olika brytningar är bra på många föredrag. Även andelen kvinnliga deltagare har jag tidigare noterat är påfallande hög ,men lite slentrianmässigt tänkt att det nog beror på att ett av de stora områdena konferensen handlar om är marknadsföring där kvinnor brukar vara väl representerade. Men då ett av årets teman var kvinnor inom teknikyrken började jag lite mer medvetet kolla i olika sammanhang. Till viss förvåning kunde jag konstatera att det var många kvinnor i hackertävlingen om en miljon dollar och det var många kvinnor både i utvecklarzonen och som talare med ledarskapsfokus.

På ett av de första seminarierna jag lyssnade på berättade toppchefer från företagen Stanley Black & Decker, Harvard Executive Education och Hewlett Packard, om hur de byggde sina kundstrategier kring internetbaserade communities. Hel klart ett av veckans mest intressanta seminarier men det var inte utan att jag hajade till lite när samtliga tre toppchefer var kvinnor. Kan faktiskt inte påminna mig att det hänt tidigare att jag på en teknikkonferens lyssnat på tre kvinnor i rad. Det har definitivt inte hänt när det gäller toppchefer på denna nivå.Tyvärr finns detta seminarium inte tillgängligt som video men jag kommer att återkomma med bloggar kring en del av innehållet.

På video finns däremot de Executive Keynotes som hölls med Melissa Mayer, CEO Yahoo! och med Sheryl Sandberg, COO för Facebook. Två lysande exempel på kvinnliga toppchefer som jag har svårt att hitta motsvarigheter till inom den svenska IT-branschen.

Sheryl Sandbergs keynote kan ses på http://youtu.be/oLTfuWR2up8 och handlar just om bristen på jämlikhet inom näringslivet och ger en hel del konkreta tips om hur man kan jobba med att förbättra detta och vilka positiva resultat det kan leda till. Bör definitivt ses av alla företagsledare.

Melissa Mayers keynote ser du på http://youtu.be/AdMW-2MVwks och den ger en hel del intressanta insikter i både produktdesign och ledarskap.

Sandberg pratar om bristen på kvinnor inom det amerikanska näringslivets topp och vilket slöseri med resurser detta är. Tyvärr tror jag att vi i Sverige faktiskt är än sämre på både att få fram kvinnliga toppchefer och att utnyttja den kompetens många invandrare har. Jag är helt övertygad om att detta kostar oss mycket i förlorad konkurrenskraft.

 

23 november 2013
Till toppen av sidan Till topp