Blogginlägg av Mika Jonathan Kokko

Mika Jonathan Kokko

Brinner för nätverkande, långsiktiga relationer och högklassig service. Här kommer ni kunna följa min resa på IHM och varför jag har valt att läsa YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B.

I föregående inlägg beskrev jag om hur försäljningen sålt in sig till mig och hur jag uppfattar det, idag går jag in på varför jag valde just utbildningen säljare IT-solutions. Mitt intresse för teknik har jag fått ifrån min far. Det intresserade mig redan i tidig ålder då jag och min familj bodde utanför Borås på en stor gård som var uppdelat på tre hus. Under åren vi bodde där så hade min far olika typer av IT projekt där missionen var att effektivisera den gamla gården till i mina ögon sett, ett privat Silicon valley. Vi hade interna IP-telefoner som var anslutna till varje hus, ett NAS nätverk där samtliga familjemedlemmar kunde dela filmer / bilder med varandra utan att gå till den specifika datorn och överföra manuellt. Man kan säga att min far lade grunden till mitt intresse för IT och gav mig inblick i hur man kan effektivisera sitt vardagliga IT-liv, precis så som företag idag strävar efter att automatisera och effektivisera sina organisationer. Jag förstod i tidig ålder hu...

Hej, Mitt namn är Mika Kokko och jag studerar Säljare IT Solutions B2B på IHM. I den här bloggen kommer jag att berätta varför jag valde just denna utbildning, varför jag är intresserad av försäljning, och hur det kommer sig att jag drömmer om att jobba med komplexa försäljningar och mycket mer. För att få en klar bild om varför jag just valde IHM och den specifika utbildningen IT-solutions så får jag backa bandet några år till mitt första möte med försäljning. Det var hos Eton shirts jag för första gången mötte försäljning, och för mig var det en helt ny känsla.  Jag fick följa kundens köpprocess precis som jag själv upplever den när jag är ute på stan och shoppar, men denna gången på andra sidan kassan. Det som triggade mig mest var att identifiera mina kunders behov och sedan skräddarsy vårt erbjudande så att kundernas kände sig välkomna, förstådda och nöjda med sina köp. Någon form av kick snackar många försäljare om och den varierar från person till person, själv kände jag en v...

Till toppen av sidan Till topp