Jag vill fånga den skillnad som gör varje person till den bästa versionen av sig själv

När jag var liten visste jag precis vad jag skulle bli när jag blev stor. Jag skulle bli läkare. Allt jag läste, fokuserade på och drömde om handlade om det. När jag skulle välja gymnasium fick jag rådet av syokonsulenten att först läsa till sjuksköterska. Ett intressant råd sett ur ett värderingsperspektiv, men det var inget jag tänkte på då. Jag blev sjuksköterska, ett fantastiskt jobb som lade grunden för en fin tid i mitt liv.

När jag tillslut sökte in på läkarlinjen tog mitt liv en helt annan vändning. Det var olika händelser som gjorde att jag istället bestämde mig för att arbeta med människor på ett annat sätt, en tanke hade väckts i mig om att vilja söka och fånga den skillnad som gör varje person till den bästa version av sig själv.

1991 startade jag mitt eget företag och fick fritt spelrum att arbeta med människor, värderingar och förändring. Det har jag gjort sedan dess, inom näringslivet och offentliga sektorn såväl som inom idrotten. En av många höjdpunkter har varit att som kapten och landslagscoach för våra fantastiska junior-golftjejer, leda dem genom sina landskamper med värderingar som starkaste ledarinstrument. Med mål, mening och tydliga resultat som pricken över i:et.

När jag deltog i Bokmässan med min andra bok en värdefull ledare 2012, fick jag lära mig att man får kalla sig författare när man skrivit minst två böcker. Nu när min tredje bok, en värdefull medarbetare snart kommer ur pressarna, kan jag stolt säga att jag är en författare som skriver om värderingar, ledarskap och medarbetarskap. Att få samla tankar, kunskap och exempel baserade på erfarenheter är bland det roligaste jag vet. Min förhoppning är att mina böcker ska ge insikter, bidra till en värdefull upplevelse och ge läsaren konkreta verktyg, bland annat utifrån berättelser om hur andra verksamheter och ledare har det i sin vardag. 

I min blogg på ihm.se kommer jag att dela med mig av erfarenheter, reflektioner och möten.

Vi ses!
Mia

14 mars 2016
Välj en tid som passar direkt i kalendern!
Till toppen av sidan Till topp