Nu känner jag mig säker i min nya roll som chef

Linda Hallgren satsade mest på hästhoppning och mindre på skolan. Senare i yrkeslivet blev avsaknaden av en formell utbildning mer påtaglig då fler och fler efterfrågade någon form av akademisk utbildning. Idag är Linda enhetsutvecklingschef på bygghandelskedjan Optimera Svenska AB, och nybliven Marknadsekonom DIHM. Vi ringer upp Linda några dagar efter examen.

– Hej och grattis! Nu är du i mål och kan titulera dig Marknadsekonom DIHM – hur känns det?

– Tack! Såklart är det jätteskönt att vara klar… Men samtidigt känns det lite konstigt att inte längre ses varje torsdag här på IHM. Fast i vår grupp kom vi fram till att så länge som IHM inte byter portkod, så kan vi ju komma hit varje torsdag ändå och jobba på distans, haha. 

– Smart tänkt! Din vanliga arbetsplats är ju dock på Optimera – vilka är ni?

– Vi är en bred byggfackhandel, och riktar oss främst till yrkesfolk och professionella hantverkare.  

– Och din roll som enhetsutvecklingschef, vad innebär den?

– Jag har arbetat på Optimera i 5 år som enhetsutvecklare. Enhetsutveckling är ett brett område där jag tittar på allt från arbetsprocesser till produktsortiment. Jag är även med och ritar butiker, ser vilka artiklar som ska finnas och var i butiken. Utöver det utbildar jag våra lager- och butiksledare i hur vi kan arbeta smartare och mer effektivt. Från och med 1 september är jag chef för avdelningen. Något som blev möjligt tack vare min utbildning på IHM. Utöver personalansvar ansvarar jag för enhetsutveckling på övergripande nivå vilket innebär mer strategiarbete. Dessutom blir det färre timmar i bil runt om i Sverige vilket de är glada för där hemma.

–  Kan tänka mig att det blivit en hel del bilkörning med nära 50 butiker att besöka. Är din nya chefstjänst en anledning till att du valde att vidareutbilda dig?

– Ja, jag saknade formell högre utbildning. När jag var yngre var jag med i landslaget i hästhoppning, såg fram emot OS-medaljer och tänkte att jag kommer att klara mig gott på detta. Så småningom insåg jag att det blir inget OS-guld. Jag slutade rida och halkade av en slump in på ICA, där jag först jobbade i kassan och senare fick jag ansvar för produktutveckling av frukt och grönt. Just produktutvecklingsbiten gjorde att jag senare halkade vidare till Optimera. Det var någonstans här jag förstod att jag inte kan hålla på att halka runt. Jag har alltid varit ambitiös och snabb, men det fungerar bara till en viss punkt. Trots mycket erfarenhet efterfrågade man allt oftare akademisk kompetens vid intervjuer. Det var här tanken väcktes att börja studera.

– Varför just IHM?

– Första kontakten med IHM var under mina år på ICA, då två kollegor till mig började plugga här. Så jag kände till IHM via dem och det som lockade mig var dels att man kunde studera parallellt med sitt arbete och dels att man kunde välja upplägg och själv plocka ihop vilka program som skulle ingå i Marknadsekonom DIHM.

– Du valde att läsa IHM Strategisk Marknadsföring och IHM Verksamhetsstyrning utöver IHM Business Management. Hur gick dina funderingar inför val av program?

– Efter att jag hade sökt runt bland utbildningar kontaktade jag Elisabet Ek, som är rådgivare på IHM i Malmö. Vi hade ett möte där hon hjälpte mig bena ut vilka program jag borde läsa och som skulle ge mig en bra bredd av det som är relevant för mig.

– Min akilleshäl har alltid varit matte och ekonomi, så min första tanke var därför att jag skulle läsa IHM Business Finance. Men så pratade jag med min chef och han frågade varför jag skulle läsa ekonomi? ”Välj istället något som du är bra på och där du kan bli ännu bättre!” sa han.

– Det låter som en klok chef, och rak. Har företaget stöttat dig i din utbildning?

–  Ja, jag har fått förståelse för mitt behov av utbildning. Eftersom jag själv är ute en hel del och hanterar våra internutbildningar, så ger jag mycket utåt. Det är jätteroligt men samtidigt dränerar det energikontot. För att orka behöver jag själv få påfyllning av energi och det var därför jag lyfte frågan med min chef om att få kompetensutveckla mig.

– Har det fungerat att studera jämsides med arbetet? Hur har tiden räckt till?

– Som småbarnsförälder med mycket resor i tjänsten finns inte speciellt mycket utrymme för egentid. Men allt går om man vill. Det handlar om planering och fokus på det man för stunden håller på med. I början kunde jag sitta och kolla jobbmejlen under lektionerna på IHM, eller tänka på vad jag behövde göra till nästa kurstillfälle när jag var på arbetet. Men det var inte hållbart. Torsdagar dedikerade jag därför helt till studier. Förmiddagen ägnade jag åt att förbereda mig inför passen på IHM samma eftermiddag.

– Man måste prioritera det man vill göra. Förut förstod jag mig inte på hur folk hann med att vara ute och jogga en timme på morgonen innan jobbet. Men om andra kan vara ute och springa så hinner väl jag läsa en timme innan jobbet? Och det gick!

– Hur skulle du sammanfatta utbildningstiden och vad tar du med dig framåt?

– Lärare och lektioner har varit jättebra, men framförallt har utbytet med de andra deltagarna gett många bra insikter. Att möta andra personer från såväl det lilla enmansföretaget till det stora internationella – och inse att vi alla ställs inför liknande frågeställningar och problem har varit mycket intressant.

– Det jag tar med mig framåt är alla bra modeller som vi har fått att luta oss mot och använda i vardagen – och en ny säkerhet. Jag kan gå upp i ledningsgruppen och tryggt presentera ett case i vetskap om att jag även kan möta alla tänkbara frågor. Så kände jag inte förut.

– Hur ser framtiden ut?

– Optimera kommer framöver att gå in en mycket expansiv fast med såväl förvärv som nyetablering. Själv ska det bli spännande att gå in i min nya roll och få utveckla denna.

– Och hästhoppningen har du helt lagt det på hyllan?

– Ja, när jag sålde gården och 20 hästar så lade jag det kapitlet bakom mig. Men jag har vänner som rider och följer dem. Barnen fick också prova på men tyckte att det var läskigt med hästar. De vill hellre spela fotboll och jag är nöjd med det.

– Tack för ett trevligt och inspirerande samtal. Lycka till i din nya roll!

– Tack!

 

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 46 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 800 anställda och omsätter cirka 3 miljarder SEK.
Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 180 000 anställda i 64 länder.

 

 

 

29 september 2016
Välj en tid som passar direkt i kalendern!
Möt Emelie Johansson, Service Manager på MTR Express
Möt Lamin Sonko, PR Advisor och projektledare på Jung Relation
Till toppen av sidan Till topp