Sommarfunderingar och en marknadschef.

Nya tider 1. Runtomkring mig börjar alltfler att säga att ”jovisst röstar jag på Sverigedemokraterna” so what? Tja skillnaden är att för några år sedan så var det ”ingen” som röstade på SD, i alla fall inte ute på de företag jag föreläste på. Jag frågade nämligen och ingen räckte upp handen. Annat nu, nya tider och SD tog plats i EU. Jag lyssnade på ”God morgon Världen” i P1 en söndag för 2 veckor sedan och Erik Blix sa som det är: Det säkraste sättet ett bli EU parlamentariker idag är att vara emot EU. Var det verkligen tanken?

Nya tider 2. President Obama funderar på att slänga in några drönare i Irak. Men, ”no boots on the ground”. Drönare är väl egentligen inte krig, eller? Det är väl mer att rensa upp lite så där lagom? Precisionsbomba. Yes we can! Men Putin, han är otäck han.

På tal om tider. Den tickar och går, tiden, och vi med den. Kom just ihåg, ni kanske minns, att efter självmordsbombaren i centrala Stockholm, 2011, så blev det drag på polisen och man krävde mer resurser och hårdare kontroll av alla som såg ”skumma” ut. Civilförsvaret var rätt roliga faktiskt. Då 2011 alltså. Myndigheten ville att vi skulle vara uppmärksamma på bussar och i tunnelbanan i Stockholm och se om någon såg ”misstänkt” och stressad ut eller betedde sig underligt. Har ingen på Civilförsvaret åkt buss eller tunnelbanetåg i Stockholm? Om jag skulle gå på den uppmaningen så skulle halva SL:s kundkrets anmälas varje morgon. Mycket kontrollerande blir det och många kameror och vaktbolag.

Övervakning både här och där. 

Men å andra sidan, Vadå? Spelar roll, har du inte gjort något så har du inget frukta, säger min kompis Hydran. (Hen heter egentligen någonting helt annat, men hen vill vara anonym. Det är mycket vanligt i dessa tider, ni vet det där typ ”Kurt heter egentligen någonting annat, men vill vara anonym”, det hörs i media dagligen. Rädslan breder ut sig.)

Jag tänker. Att jag inte kan sluta reta mig på alla som ”tänker” istället för att tycka, anse, veta, tro, fundera, ana eller förstå. Som med 2 nya ubåtar till Sverige. ”Jag tänker att vi behöver just två till”. Eller så gör vi inte det. Behöver dom alltså. Fast det skapar ju arbetstillfällen. Tänker jag.

På TV ser jag en reklamfilm för självgående gräsklippare. Varför i hela friden skulle jag inte klippa gräsmattan själv?

Och nu sitter jag vid ett bord bredvid en kvinna i 50 års åldern som sitter och ringer väninnorna och berättar att hon " sitter och läser tidningen". En tidning hon efter 30 min inte ens öppnat. Sedan kommer en väninna och eftersom dom ska iväg på möte så plockar dom skräp och hårsstrån från varandras kavajer. Plockar varandra som två apor innan dom ska gå, oavbrutet babblandes. Och nu går dom. Tidningen ligger kvar. Oläst. 
Och jodå, jag har faktiskt en kompis, en man, som brukar plocka min kavaj innan möten, Staffan heter han. Han är en sån där pysslig man som inte är rädd för att vara lite gullig mot en polare, trots att han är hetero. Men han och jag babblar aldrig, vi pratar strategier.

Annars sitter jag mest och funderar nu, medans ni är lediga, på ett uppdrag jag har. Marknadschef till Gröna Lund, undrar om det finns någon läsare som känner sig sugen?

God Sommar på eder alla!

30 juni 2014
Till toppen av sidan Till topp