Att skjuta på sittande fågel

Jag börjar tröttna på jakten på ”medelålders vita män med makt”.  Det känns mer uttjatat än någonsin och visar på en okunskap och en ovilja att se hur den verkliga utmaningen ser ut. Nämligen de unga männen, pojkarna. (Förresten så undrar jag vad medelålder är? 40 år?)

Den stora utmaningen är att övertyga ”nästa generation”, pojkar och unga män, om det förträffliga med mångfald. Annars går dom vilse och röstar på Sverigedemokraterna. Och det tycker jag är fel parti, men många, fler och fler, tycker att det är rätt parti, kanske 10-15% av svenskarna. Det är väldigt många människor. (Förresten så undrar jag vilka nästa generation är?) 

F!s partiordförande Gudrun Schyman, strukturteoriernas moder, (även om hon inte kom på det där) har rätt i att det finns strukturer i samhället, men dessa drabbar oss alla, och hon glömmer nämna att dessa bevakas och omhuldas av såväl män som kvinnor. För alla stoppas vi av olika maktstrukturer och kontaktnät, men dessa har mer med klass och ursprung att göra, än med kön.

I över 10 års tid har jag fokuserat på att förläsa över hela Sverige (och i många andra länder) och predikat att ”släpp generationen som har makt idag, låt dinosaurierna luffsa hem till grottan, fokusera på nästa generation istället”. På många, många företag förstår man detta. Och mångfalds och jämställdhetsfrågan diskuteras på en mängd arbetsplatser, men inte är det feministpartiet, F!s förtjänst. Frågan har varit uppe länge, även om det har pratats mer än det blivit gjort. Ja frågan diskuterades till och med innan Schyman tog den på riktigt allvar, vilket hon ju inte gjorde när hon var partiledare för Vänsterpartiet. Böcker i ämnet användes i mitten av 80 talet på en del ledarskapsutbildningar där den ”androgyne” chefen diskuterades. (Googla på androgyn.)

Så vad rapporteras i media idag?

  • Sverock, Sveriges största ungdomsförbund (spel) med 110 000 medlemmar berättar i programmet Studio 1 i P1 (2014-07-25) att nu måste man börja arbeta med genusfrågor. Killarna (ej medelålder alls) har inte koll på jämställdhet.
  • Snacket bland unga killar, plus minus 25år, i Sverige idag låter i mångt och mycket som för 30 år sedan. Framförallt när kvinnor inte finns i rummet.
  • Språket i skolan är rått och fördomsfullt, mellan gossar och töser.
  • Melodifestivalens programledare Nour El Rafai, berättade i God morgon Världen (2014-07-29) att män reagerar på unga flickor som ”ser ut som pojkar” och männen uttrycker sig olämpligt mot dessa flickor. Är det enbart medelålders vita män som gör detta? Knappast. 
  • När jag föreläst på universitet och högskolor, så kallade fina institutioner som Handelshögskolan och KTH, så har majoriteten av publiken varit unga kvinnor, när föreläsningen varit frivillig. De unga männen är klara med frågan. ”Det är ju självklart att man är jämställd” säger några av pojkarna till mig. Är det? Tills karriären tar fart eller barnen kommer?
  • När Tyskland vinner över Brasilien twittras om våldtäkt. Twittrarna är allt ifrån tonåriga pojkar till medelålders (?) män, kända och okända. (Hanna Gustafsson, http://www.politism.se/genusfolket/hur-ser-en-valdtakt-ut/)
  • Unga kvinnor i näringslivet säger till mig att ”männen i 50 års åldern är bättre än jämnåriga killar för vi konkurrerar ju inte med gubbarna, istället kan man få hjälp av dom”. Kan ni tänka.

Och, har ni tänkt på att, alla dessa gulliga gossar, mammas prinsar, blir sedan de råa grabbarna i gänget och ”sliskiga” männen som bestämmer, och där finns chefer och misshandlare och våldtäktsmän och pedofiler och majoriteten har uppfostrats av kvinnor, från att de föddes till högstadiet. Märkligt, har inte kvinnorna lärt dessa blivande sexister att respektera andra kvinnor? Har inte pappa varit en bra förebild? Kan inte unga män tänka själva? Men kan ni tro och tänka! Det finns ”medelålders vita heterosexuella män” som både har makt och är riktigt trevliga. Som är föredömen och som arbetar med mångfaldsfrågor på riktigt. Varje dag. 

Beteende och attityd förändringar är mycket svåra att arbeta med gentemot vuxna. Om något ska förändras, utan tvång, hot och lagstiftning, så måste arbetet börja med barnen i förskolan för efter 10 års ålder börjar det bli för sent. Satta normer och värderingar sitter som klister och de flesta av oss vårdar dessa ömt. De är nämligen grundstrukturen i vår personlighet.

Men kanske har Ursula Schwarzenbart, VP och Director Global Diversity på Daimler AG (275 000 anställda) rätt när hon sa till mig i München förra sommaren: Vi kvinnor har de män vi förtjänar, det är ju vi som uppfostrat dom. Men det kanske bara gäller tyska kvinnor och män? Och kan ni tänka er om en svensk kvinna sagt samma sak?! Hujedamej!

 

 

28 augusti 2014
Till toppen av sidan Till topp