// //

Välkommen säger vi till vår nya regionchef på IHM i Göteborg!

– Hej Mia Flygring, har du tid för en liten intervju?

– Klart jag har, kör på!

– Du har varit ett tag på IHM innan du fick din nya befattning men vi är lite nyfikna på din bakgrund!

– Så mycket tid har jag inte, skratt. Men lite kort, jag har en lång karriär inom Volvovärlden där jag klev in som regionchef på Volvo Finans. Sedan blev jag marknadschef på Bilia under många roliga år och därefter blev jag VD på Bra Bil.

– Och sedan blev det IHM?

– Ja, jag blev chef för Volvo Cars Business School på IHM 2010.

– Vad var det som lockade på IHM?

– Jag har alltid haft bra kontakt med IHM under mina år i Volvos värld och var väldigt nöjd med effekterna när vi använde IHM som leverantör. Att få vara med och utveckla återförsäljarna inom Volvo kändes som en mycket inspirerande utmaning.

– Och nu har du blivit regionchef för IHM i Göteborg. Hur känns det?

– Känns riktigt bra! Jag har jobbat med Volvo i fokus i nästan hela mitt yrkesverksamma liv och det känns oerhört utmanande att få insikter i från andra branscher och att förstå deras behov för att skapa största möjliga nytta. Mina erfarenheter från Volvos värld är till stor nytta och jag tror att det blir mycket bra att korsbefrukta med mina kommande erfarenheter.

  – Släpper du Volvo nu då?

– Nej, jag har fortsatt övergripande ansvar för Volvo Cars Business School men Josef Götsten som redan idag jobbar med Volvo kommer att få kliva fram och ta ännu mer ansvar. Josef har precis läst både Business Management och Business Finance på IHM så det känns klockrent.

– Kommer det att ske några förändringar här på IHM nu när du blir regionchef?

– Ja, det hoppas jag verkligen, förändringar för mig är något positivt och det finns alltid några rattar att skruva på. Vi lever alla i en föränderlig värld och det gäller hela tiden att vara med, ta till vara på alla möjligheter som står runt hörnet. Det gäller inte bara mig som chef, det gäller mina medarbetare och våra kunder också.

– Det verkar snurra en hel del kring dig och du svischar fram i korridorerna!

– Jag gillar tempo, men inte bara, jag gillar att sitta ner och diskutera också. Men som ledare försöker jag leva som jag lär, man får inte vara rädd att ta snabba beslut. Om man tar tio beslut och åtta blir bra så får man leva med att två blev fel, rätta till och gå vidare. Jag gillar när det rör på sig och jag gillar när mina medarbetare tar beslut och det hoppas jag att alla känner.

– Till sist, hur ser IHM ut om fem år?

– Vi rankas som näringslivets ledande affärsskola, vi har många nya program, vi är ännu mer flexibla och snabbrörliga, vi har fortsatt att utveckla vår pedagogik och vår teknik för att ge bevisad effekt och skapa nytta för våra kunder. Vi är ”På ett annat sätt”.

– Då tackar vi vår nya regionchef och önskar lycka till!

– Tack själv, SVISCH :-)

15 maj 2014
Till toppen av sidan Till topp