Vad vill du med din framtid?

Nu har vi öppnat ansökan till höstens yrkeshögskoleutbildningar och intresset är större än någonsin. Utbildningarna designas tillsammans med företag för att matcha arbetslivets behov av kompetens, och de allra flesta får jobb när de går ut. De är kostnadsfria och berättigar till studiemedel, och teori varvas med praktikperioder ute på företag. Ett vinnande koncept!

"Repetition är kunskapens moder" är ett gammalt talesätt som funkar bra för den som vill vinna en frågesport. Men i yrkeslivet är det annorlunda. Ingen kommer att be dig rabbla saker du råpluggat. Men du har en förväntan på dig att agera, och hur du väljer att agera beror på din kompetens.

Här spelar våra praktikfall och affärscase och dina praktikperioder en avgörande roll. Du får tid att smälta dina kunskaper, reflektera över det du lärt dig och sätta dem i ett sammanhang. Du börjar agera, pröva dig fram - vad funkar, vad funkar bättre? Så växer din kompetens, sakta men säkert till handlingskraft - förmågan att i en given situation veta vad du ska göra och göra rätt saker.

Men vilken utbildning ska du välja?

Valet är inte helt lätt, och ofta krävs lite eftertanke. Har du ett intresse att utgå ifrån? Eller vet du vad du absolut inte vill? Här är fyra saker att reflektera över som kanske kan ge dig svaren:

  • Vad gör mig lycklig?
  • Vad är jag bra på?
  • Vad vill jag bidra med?
  • Vad vill jag lära mig?

Lycka till med dina val! Men vänta inte för länge med din ansökan. Läs mer om IHM Yrkeshögskola här

 

14 februari 2018
Rustar dig för att anta utmaningen!
Infomöte i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Efter 5 år på TUI valde Jacob Konceptutvecklare Event & Besöksnäring
Veronica läser andra året på Digital Marketing & Sales Analytics
Till toppen av sidan Till topp