Ulrika läser "Säljare B2B" på IHM, varför?

IHM har 8 YH-program fördelat på de 3 regionerna och naturligtvis vill vi höra lite vad eleverna tycker. Nu är det dags för Ulrika Fernlund som läser "Säljare B2B". 

yrkeshögskola yh-utbildning sälj utbildning säljare säljare utbildning utbildning säljare

Varför valde du en YH-utbildning på just IHM?
En YH-utbildning kändes självklar för mig då jag inte gillar att sitta stilla och bara lyssna på en professor. Att det är konsulter/lärare som kommer direkt från näringslivet med verkliga case tillsammans med de långa LIA-perioderna (praktik) var en avgörande faktor för mig. Att få komma ut på praktik och praktisera det jag lärt mig i skolan såg jag som en fördel för en framtida karriär. 

Anledningen till att jag valde just IHM är för skolans goda rykte. Jag pratade med vänner inom familjen som jobbat med B2B försäljning som varit i branschen länge och de sa att IHM har det bästa ryktet på jobbmarknaden och att studenter från skolan är väldigt attraktiva på marknaden. Jag har även en kompis som precis avslutat sin utbildning på IHM som varmt rekommenderade både skolan och utbildningen.

Varför valde du utbildningen Säljare B2B?
Jag har alltid gillat att träffa nya människor och skapa nya kontakter. Att få göra det i mitt arbete känns självklart och jag har tidigare jobbat med B2C försäljning och kände att jag ville ta mig vidare. Just utbildningen Säljare B2B kändes självklar då den ger mig all den kunskap jag behöver för att ta ett steg vidare. Kombinationen av sälj och marknadsföring kändes helt rätt i tiden och ger mig det jag behöver för framtiden.

Lever utbildningen upp till dina förväntningar?
Ja, skolan har verkligen levt upp till mina förväntningar. Lärarna har varit väldigt bra och väldigt engagerade i undervisningen. Det har varit mer öppna diskussioner under lektionerna än jag trodde, vilket jag tycker är jättebra. 

Vad är det bästa med att vara YH-student på IHM?
Att jag får den senaste kunskapen direkt från näringslivet vilket ger mig en stor fördel när det är dags att söka jobb. Sen uppskattar jag även att det är många gästföreläsare där vi studenter blir inbjudna. Genom olika evenemang som skolan ordnar har jag möjligheten att utöka mitt nätverk. Jag uppskattar även att vi studenter får vara med och påverka skolan genom två studenter från vardera klass som är med i ledningsgruppen.

Vad är målet med utbildningen? Hur ser framtiden ut efter IHM?
Målet är att skaffa mig en utbildning som gör mig redo för framtida jobb och utmaningar. Efter utbildningen ska jag jobba mig uppåt för att bli försäljningschef och senare eventuellt starta eget företag. En stor önskan är att få jobba utomlands något år.

Skulle du rekommendera andra att läsa en YH-utbildning på IHM? I så fall varför?
Jag skulle absolut rekommendera andra att läsa på IHM. IHM ser över och utvecklar sina utbildningar inför varje år och på det sättet är man som student (eller blivande student) alltid säker på att utbildningen man söker innehåller det senaste från näringslivet och att det är utbildningar som faktiskt leder till jobb.

Då tackar vi för de fina orden och önskar Ulrika lycka till! 

Läs mer om våra YH-utbildningar här

6 mars 2015
Till toppen av sidan Till topp