Säljare IT Solutions B2B – en språngbräda i karriären

Hösten 2013 startade den första omgången av YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B och nu är studenterna ute på sin första LiA-period (praktik). Vi hälsar på hos Erik på Aitellu.
 

Hej Erik! Du går Säljare IT Solutions B2B och är ute på din första praktikperiod. Känner du att du har nytta av det du lärt dig hittills?

- Det känns kul att komma ut på praktik som IHM-student till ett företag där man känner att man verkligen behövs! Jag blev satt i en operativ roll på Aitellu och känner att jag genast fick användning för kunskaperna från de första kurserna. Ledningen har höga förväntningar på att jag ska skapa resultat. 

Härligt, då saknas inte utmaningar, förstår jag. Vad gör Aitellu?

- Aitellu startades 2003 av några innovativa chalmerister som såg behovet i att samla, förstå och analysera all den data som finns tillgänglig i företag idag. De utvecklar och säljer bl.a. omvärldbevakningslösningar för media och Big Data-verktyg för att hitta samband och analysera mängder data. 

Ljusa framtidsutsikter

Vilka är dina konkreta arbetsuppgifter?

- Jag är ansvarig för Media Monitoring Solutions som är ett utav benen i företaget. Jobbar tätt intill ett innesäljarteam och är ute på kundbesök varvat med merförsäljning till befintliga kunder och bearbetning i att hitta nya marknader för företagets produkter/lösningar.
 
It är ju så mycket mer än datorer, nätverk och internet och branschen växer ständigt. Vad tror du om framtiden? Var gör du om 10 år?

- Jag har ju valt en bransch i ständig förändring som har mycket kvar att ge, så jag ser ljust på framtiden. Om 10 år har jag ett lugnt liv, en bra tjänst på ett större nuvarande mjukvarubolag eller driver eget företag någonstans i världen. Självklart var tiden på IHM en givande tid som gav mig möjligheten att ta mig dit jag ville. 

”Vi behöver sådana som Erik!”

Anders, du är VD på Aitellu. Vissa företag känner sig tveksamma till att ta emot praktikanter, men så resonerar inte ni?

- Nej, vi ser Erik som en inspiration och tillgång för Aitellu. En praktikant ger, inte tar, som många andra företag verkar ha fått uppfattningen om. Kanske handlar det också om att få rätt person.

Hur kom det sig att ni valde en praktikant från IHM?

- Vi har goda erfarenheter från IHM. Jag har själv gått på IHM och även kört egna kurser där under 90-talet.

Ser ni några fördelar med att välja en praktikant från just utbildningen Säljare IT Solutions B2B?

- Det är en perfekt match för Aitellu, som växer just nu. Med tanke på vad IHM ger och vad utbildningen IT säljare ger, kunde det inte bli bättre.

Finns det någon framtid för Erik på Aitellu?

- Absolut, vi behöver sådana som Erik!

 

Läs mer om YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B

Läs mer om hur vi jobbar med tillsammans med företagen genom t ex Advisory Boards

 

3 mars 2014
Till toppen av sidan Till topp