// //

Ny kraft på IHM!

– Hej Anna Wilson, välkommen till IHM, vad ska du göra här?

– Hej, roligt att vara här! Jag kommer att vara föreläsare och lärare i Personligt Ledarskap.

– Spännande, och vad har du för bakgrund?

– Jag har en bred och lång bakgrund som entreprenör, chef och ledare. Jag började min arbetskarriär redan som 16-åring och 18-år gammal åkte jag till USA där jag startade ett av mina första företag.

– Oj, redan där har du ett helt livs erfarenheter. När kom du hem till Sverige igen?

– 1986 bestämde jag mig för att flytta hem och då blev jag ICA-handlare, och jobbade med det i ca 12 år.

– Det kan jag tänka mig var väldigt lärorikt, och när började du fundera kring det här med att lära andra?

– Redan under min tid som ICA-handlare intresserade jag mig för utbildningsfrågor och ledarskap. När det var dags för nästa steg så blev det utbildningsbranschen där jag varit med och startat upp och etablerat 13 skolor och utbildningsenheter. Jag har också sedan 2004 arbetat som konsult i bl. a. fusioneringsfrågor, där mitt uppdrag varit att skapa gemensam företagskultur och ledarskapsutveckling.

– Känns som du har en väldigt brokig bakgrund.

– Ja, i ett utifrån perspektiv så kan jag förstå att det känns lite spretigt, men gemensamt för mina olika inriktningar är min roll som chef och ledare redan från mitt första företag i USA när jag var 18 år. Och det är på det spåret jag fortsatt men numera som konsult inom individ- och organisationsutveckling med fokus på ledarskapet.

– Och vad är dina första intryck av IHM?

– Detta är inte min första kontakt med IHM, jag tog min DIHM examen här 2003 och sedan dess ligger IHM mig varmt om hjärtat. Redan då gillade jag det här med lärare från näringslivet, jag får säga VI lärare nu, som direkt kan koppla vår erfarenhet till de teorier och kunskap som vi delar med oss till deltagare och elever. Ett samspel med finess och profession.

– Du låter härligt engagerad!

– Det är jag, och här finner jag engagemang, glädje och vilja från både deltagare och lärare, i fina, väl anpassade lokaler och teknik. En god struktur och kultur som i samklang står för framgång, det gillar jag!

– Då tackar vi för detta och ser fram emot en ny intervju längre fram där du får dela med dig av mer intryck här från IHM.

– Tack, det var kul, och jag ser fram emot nästa intervju!

Vill du läsa om Personligt Ledarskap gör du det här!

11 mars 2014
Till toppen av sidan Till topp