Mikaela svarar!

Som ni redan sett så har vi på IHM ett antal bloggare som reflekterar och skriver om händelser i från sina liv på och utanför IHM, spännande betraktelser som kan inspirera och väcka tankar. Kommentera gärna om ni har lite tankar, det är både roligt för de som bloggar och för de som läser, och det kan bli bra diskussioner som utvecklar oss alla.

Häromdagen frågade Felicia vår bloggare Mikaela Friberg:

Hur kommer de sig att du valde att läsa på IHM och just IT Solutions?

Mikaela, som just nu gör sin första LiA-period (praktik) på Nelly.com, svarar så här: 

Hej Felicia!

Just varför jag valde IHM är ganska givet när jag tänker efter. Jag hade läst en kurs i Ekonomi på Handels samt en Matte C-kurs vid sidan om när jag fick reda på att jag kommit in på skolan. Egentligen var min plan då att läsa en Civilekonomkandidat på 3 år men efter att ha jämfört utbildningarna och möjligheterna med dem kom jag ganska snabbt på att IHM skulle passa mig mycket bättre. Just att komma ut i arbetslivet under studierna är verkligen jättebra, det kan jag känna reda nu. Det som vi läst om under hösten kan jag på ett helt annat sätt relatera till och använda mig av. En tenta jag satt och skrev hösten 2012 har jag knappast något minne utav idag! Så just för mig känns det som studietekniken på IHM passar mig mycket bättre, men alla är vi olika :)

IT Solutions är lite svårare, just som tjej också kanske inte det första man väljer. Men jag satt och läste på en hel del och fick helt ändra mina uppfattningar om vad IT egentligen var. It är så mycket mer än datorer, nätverk och internet.. Jag har bla kommit på att jag sitter här på marknadsavdelningen på Nelly och gör en del It-relaterade saker. Eller egentligen ganska mycket. Sedan tänkte jag lite på framtiden, att IT-branschen ständigt växer och det verkligen behövs folk med IT-utbildningar på marknaden och just som tjej kanske man är ännu mer konkurrenskraftig.

Lite så jag tänkte, hoppas jag kunde svara på dina frågor :)
//Mikaela

Ett svar som vi på IHM blev väldigt glada och stolta över och som vi hoppas inspirerar Felicia och många fler att söka YH-utbildningen Säljare IT Solutions B2B som startar i höst.

Kommentera gärna om det är något du funderar över. Alla bloggare hittar du under Aktuellt, klicka på bloggar,

Hej

17 februari 2014
Till toppen av sidan Till topp