Lina söker nya talanger på IHM

För att ge våra studenter de allra bästa förutsättningarna att bli framgångsrika i svenskt och internationellt näringsliv jobbar vi aktivt och målmedvetet med ledningsgrupper för varje enskild YH-utbildning. Där ingår företag och personer som har intresse av att utveckla och leda en specifik utbildning för att säkerställa att den matchar näringslivets behov av kompetens idag och i framtiden. En medveten strategi för allt fler företag i sökandet efter framtida talanger. Vi tänker försöka presentera några av dem under hösten så att man får lite inblick i deras engagemang på IHM.

yrkeshögskola yh-utbildning yh ekonomi yh utbildning ekonomi
Först ut är Lina Höglund som är med i ledningsgruppen för IHM Ekonomi- & Redovisningskonsult YH.

– Hej Lina, vilket företag kommer du ifrån?

yrkeshögskola yh-utbildning yh ekonomi yh utbildning ekonomi– Hej, jag driver den webbaserade redovisningsbyrån Credité Consulting AB tillsammans med min kollega Madeleine Lindblom. Vi har funnits sedan 2012 och är idag 8 anställda. Vi driver även renodlade lönebolaget Credité Salary Consulting AB tillsammans med Tove Andervass.

– Varför har du valt att engagera dig på IHM?  

– Vi har under en tid tagit emot väldigt duktiga praktikanter från IHM och fått en bra bild av skolan. Detta vill vi gärna fortsätta med för att vi tycker att utbildningen håller en hög nivå och då känns det naturligt att engagera sig i ledningsgruppen.

– Har någon av de praktikanter ni tagit emot fortsatt hos er efter genomförd utbildning? 

– Ja, vi har två praktikanter från IHM som lett till anställning, en heltid och en deltidsanställning. 

– Med er inblick i ekonomi- och redovisningsbranschen så undrar vi hur ni ser på efterfrågan av nya talanger där ute?  

– Behovet av duktiga redovisningsekonomer är stort, riktigt stort. Enligt vår uppfattning växer branschen stadigt och behovet kommer fortsatt att öka. Fler och fler företag väljer att outsourca redovisningen och sina löner och vi har själva växt från 2 till 8 personer på tre år.

– Det låter som en spännande tid våra elever ska ut i! Vad skulle du avslutningsvis säga är det bästa med utbildningen Ekonomi- & Redovisningskonsult på IHM? 

– Är man intresserad av den här typen av yrke så är IHM en skola med gott rykte och kursplanen är aktuell och välutformad vilket branschen känner till. Skolan har en god kontakt med näringslivet och är måna om att utbildningen ska kunna generera jobb för eleven och direkt nytta för företagen. 

– Då tackar vi för den här lilla mini-intervjun och önskar dig lycka till med nästa praktikant från IHM.

– Tack själv, det är roligt att vara en del av detta!

 

2 september 2015
Till toppen av sidan Till topp