IHM Näringslivsdag: Företagen växer och behöver anställa

Näringslivsdagar på IHM är ett tillfälle för företag att knyta en första kontakt med nya talanger. I Göteborg samlades i fredags ett tjugotal företag tillsammans med de YH-studenter som läser till Internationell Säljare B2B och Säljare IT Solutions B2B. Vid företagspresentationerna, som inledde dagen, berättade flera företag att de inte bara söker praktikanter utan i många fall även letar efter framtida medarbetare. 

 

I februari är det dags för de studerande att ge sig ut på LIA (=Lärande I Arbetet). En längre trainee-period som i många fall kan leda till fortsatt anställning. Efter att samtliga företag presenterat sig själva och hur deras LIA-erbjudande / anställningsbehov ser ut framöver, fick studenterna möjlighet att mingla runt bland företagens olika montrar. Så här kommenterade några företag näringslivsdagen:

Glamma – Amir Mofidi, VD:
"Glamma.se är en skönhetssajt som funnits i 1 år och förbereder nu en expansion till nya länder. För oss är LIA är suveränt sätt att rekrytera på och därför ser vi på alla LIA-studenter som framtida medarbetare. Näringslivsdagen var ett jättebra sätt för oss att komma i kontakt med många potentiella LIA-studenter och därmed potentiella medarbetare. Många kom fram och var nyfikna på Glamma och vi har redan fått flera ansökningar från LIA-studenter."

Metry – Emelie Roth, Account Manager:
”På Metry tar vi just nu in en hel del ny personal och IHM är ett perfekt alternativ till att hitta nya talanger. Det finns stora möjligheter till fortsatt anställning hos oss efter praktikperioden, vilket jag själv är ett levande exempel på. Jag blev klar med min IT Solutions B2B i maj i år och fick jobb direkt hos Metry, där jag tidigare hade gjort min LIA2.”

NA-KD – Matilda Tjernström, Head of Marketing/Influencer Marketing:
”Vi växer så att det knakar på NA-KD.COM och håller ständigt ögonen öppna efter drivna potentiella medarbetare som vill växa tillsammans med oss.”

Coromatic – Elon Lövgren Junior Account Manager:
”Det ingår i vår strategi kring rekrytering att ta emot LIA-studenter – det var faktiskt på det sättet som jag själv kom in på Coromatic. Vi har tidigare tagit emot LIA från andra skolor men är nu särskilt intresserade av utbildningen IT Solutions B2B här på IHM, och det är till dessa studenter som vi riktar vårt LIA-erbjudande. Jag upplever att näringslivsdagen på IHM var väl uppstyrd, professionellt organiserad och med en tydlig agenda.” 

Zitac – Patrik Gyllhamn, Marknadschef:
”En medarbetare som gör sin LIA praktik vid Zitac önskar vi delegera ett tydligt ansvar till. Antingen i form av att driva ett event från ax till limpa eller vara delaktig i projekt där vi behöver göra en ordentlig analys. Eleven kommer få utvärdera och följa upp sitt genomförda projekt. Delaktighet på kundmöten, interna avstämningar samt att driva kontakten med partners och distributörer ser vi som en självklarhet. Vi gillar att studenterna kommer med egna initiativ och tankar om hur vi hela tiden kan utveckla vår verksamhet. Efter näringslivsdagen har två personer redan varit på intervju och vi kommer att träffa ytterligare två. Det finns alltid möjligheter vid Zitac om vi hittar rätt medarbetare och resurs utifrån våra nuvarande behov.”

Software Skills - Madeleine Linge, Recruiter and Key Account Manager:
Software Skills är det moderna familjeföretaget där ingen är släkt med varandra. Vi söker nu en Account Manager till vårt team och ser LIA som en stor möjlighet för såväl oss som studenten att utvecklas tillsammans. Vi har gedigen kunskap inom IT och kommer vara ett stort stöd i din framtida karriär hos oss.

Övriga företag som deltog på näringslivsdagen 2016-10-28:

 
Är ni intresserade av att bli partnerföretag till IHM? Läs mer här

 

26 november 2016
Möt några av våra YH-studenter. Klicka här!
Rustar dig för att anta utmaningen!
Till toppen av sidan Till topp