// //

IHM Business Innovation, en överlevnadsfråga!

- God morgon Mats Wahlström, en av krafterna bakom den nya utbildningen Business Innovation som startar på IHM 2014.
- God morgon.
- Hur känns det nu inför starten?
- Det känns alldeles utmärkt och väldigt spännande!
- Lite snabbt, vad innebär den nya utbildningen?
- Jo, nya idéer föds ständigt ute i våra företag och alltför många av dessa misslyckas. Främst pga avsaknaden av riktig process för att ta hand om dessa inovationer. Genom IHM Business Innovation får du helhetssyn på den processen och verktygen som behövs för ett framgångsrikt innovationsarbete.
- Så hur kommer det gå till när man ska öva på detta?
- Vi samarbetar bla. med ett digitalt entreprenörsföretag som heter Codigital. Codigital har utarbetat ett digitalt verktyg för att människor ute på företagen ska kunna involveras och vara med att utveckla de idéer som dyker upp, och det kommer vi att använda oss av.
-  Ok, men kommer ni att jobba med några case?
- Ja, absolut. Vi har alltid case från verkligheten i våra utbildningar även om vi skriver om dem under fingerade namn. Den här gången går vi ett steg längre och kommer att jobba med en affärsutmaning som Codigital står inför, så det blir verklighet hela vägen.
- Så Codigital ger er alla fakta och är sedan med i processen?
- Ja, vi har ett tätt samarbete med Olle Bodelius från Codigital, och jag tror att detta kommer att bli en givande process för alla inblandade!
- Spännande! Och vilka är det som är intresserade av denna utbildning?
-  Jag skulle säga att i princip alla företag som inte har en etablerad process för att ta hand om innovationsutveckling bör vara synnerligen intresserade. Man behöver en innovationsledare som kan ta hand om processen och skapa delaktighet i företagen. Det här är inte bara en utvecklingsfråga, det är en överlevnadsfråga!
- Så, om man är intresserad hur gör man då?
- Är man intresserad, tycker jag absolut att man ska gå in och läsa mer om utbildningen och där kan man ansöka också. Eller ringa och tala med Johan Rudén, tel. 08-657 00 73.
- Bra, då säger vi lycka till med den nya utbildningen!
- Tack, det känns som sagt jättespännande och jag är helt övertygad om att den kommer att göra stora avtryck i företagen framöver.    

11 november 2013
Till toppen av sidan Till topp