// //

Fortsatta framgångar på IHMs Yrkeshögskola!

Som vanligt är IHM-husen fulla av energiska YH-studenter med siktet inställt på framtiden. Och som vanligt så här års går vi på IHM och många andra skolor och väntar med spänning på besked om vilka utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan ger förtroendet att starta.  

Nu har besked kommit!

Vi får tag på Tommy Persson som är ansvarig för IHMs Yrkeshögskoleutbildningar för att höra hur det har gått.

– Hej Tommy, hur gick det?

– Hej, fantastiskt bra. Det var lite nervöst i år med ökad konkurrens och en minskad budget för Myndigheten för Yrkeshögskolan, men de visade ett fortsatt mycket högt förtroende för våra utbildningar. Vi fortsätter öka antalet YH-utbildningar, så jag är både glad och stolt över det arbete vi gör.

– Kul, vad är framgångsrecept?

– Vi har ett nära och omfattande samarbete med företag som efterfrågar den kompetens vi utbildar för. Våra utbildningar är skräddarsydda efter det kompetensbehov och de yrkesroller som efterfrågas av svenska tillväxtföretag. Genom att erbjuda studenterna kvalificerade yrkesutbildningar skapas kompetens som företagen efterfrågar och har stort behov av. Vi lyckas bra i det arbetet och får på så sätt förtroendet att starta fler utbildningar.

– Så nu vet vi alltså vilka utbildningar vi kommer att starta, berätta!

– Vi är oerhört glada att kunna erbjuda starter i höst och kommande vår inom samtliga våra YH-utbildningar:

Koncept­utvecklare Event & Besöksnäring
Säljare IT Solutions B2B
E-Commerce Manager
Internationell säljare B2B
Säljare B2B
Ekonomi & Redovisnings­konsult

– Full pott?

–Ja det kanske man kan säga, iaf fullt hus! Vi ser fram emot att ta emot ytterliga 320 studenter som träffar och nätverkar med både nuvarande och kommande studenter och deltagare i våra utbildningar och program.

– Så när är det dags att ansöka om man vill läsa någon av utbildningarna?

– Processen är i full gång på alla orterna, Stockholm, Göteborg och Malmö. Mycket ansökningar har redan kommit in och de första informationsmötena är redan fullbokade, men vi har lagt till info-möten på samtliga orter.

– Och vad får man reda på där?

–Där presenterar vi IHM och vår pedagogik, samtliga utbildningar gås igenom i korthet och vi berättar mer om hur ansökningsförfarandet och antagningsprocessen går till. Här får du också träffa rådgivare och kan ställa frågor som hjälper dig att fatta ett tryggt beslut om vilken utbildning du vill ansöka till.

– Då säger vi stort grattis, är det något mer du vill säga innan ni går och förbereder de nya starterna?

– Tack, det ska bli både roligt och spännande. Ja, självklart vill jag uppmärksamma studenterna som mött och bemästrat många utmaningar i en många gånger tuff utbildning. Och självklart alla medarbetare som arbetar med våra yrkeshögskoleutbildningar, som tillsamman med många engagerade lärare gör ett kanonjobb!

Här hittar du samtliga informationsmöten för IHM YH. 

 

 

6 februari 2015
Till toppen av sidan Till topp