Företag uppvaktar IHM-studenter: "Vi behöver anställa nu"

Att IHMs Yrkeshögskoleutbildningar engagerar och attraherar företag i hela landet är ingen nyhet. Varje vecka anmäler företag sitt intresse för att bli partnerföretag till IHM. I veckan var det åter dags för arbetsmarknadsdag; en dag då företagen slåss om IHM-studenternas uppmärksamhet för att hitta sina framtida medarbetare.
Vi träffar några av dem och frågar: Vad söker ni?


 
- Idag är jag här för att exponera företaget för studenterna och förhoppningsvis hitta rätt personer att anställa. Framtiden i vår bransch är positiv, det behövs både sälj och innovation för att kunna skapa behov och se affärsmöjligheter - precis det IHM är bra på, säger Pär Nyman från PDS Vision.

- Vi är här för att säkra vår kompetensförsörjning i företaget. Som gammal IHMare vill jag samarbeta med IHM för att jag vet vad dom levererar. Vi vill ge studenterna möjlighet att jobba i en ständigt föränderlig verklighet, säger Karl-John Sjöqvist VD på Mobile Storytelling.

- Vi är engagerade som referens när IHM ansöker om nya YH-utbildningar och tar regelbundet emot praktikanter. Idag är vi här för att hitta intressanta medarbetare. Branschen är expansiv, det är full fart framåt - även utanför Sveriges gränser, säger Johan Wilmenius på Speedledger.

- Jag är här för att träffa morgondagens arbetskraft. Vi behöver anställa NU. Hos oss får studenterna jobba med allt som rör försäljning och marknadsföring, de får vara med och påverka besluten. Branschen är expansiv och alla IHMs studenter kommer att jobba med IT på ett eller annat sätt i framtiden, säger Sonny Clark från CGIT.

- Hos oss får studenterna uppleva verkligheten i en expansiv tillväxtmiljö. Vi kan erbjuda mycket mer än bara arbetsuppgifter. Hos oss får de ta egna initiativ och lära sig en helhet i att driva bolag. Idag är vi här för att erbjuda studenterna praktik som skall leda till anställning, säger Poyan Karimi på Oddwork.

- Målet är att hitta praktikanter som vill fortsätta jobba hos oss, vi vill lära dem hela vägen fram till anställning. Ekonomibranschen förändras, vilket gör att personer som arbetar med ekonomi kommer att behöva ha mer säljande egenskaper i framtiden, säger Ulf Nilsson på Unexa som sitter med i en YH-ledningsgrupp och regelbundet tar emot praktikanter från IHM.

-    Vi arbetar med belysning till återförsäljare inom Bilbranschen B2B, säger Carl Magnusson, Bilupplysningen, som är på IHM för första gången. Jag söker praktikanter inom B2B-sälj. Studenterna kommer att få göra allt inom sälj eftersom vi är ett litet företag. Branschen växer och våra kunder är åkerier och entreprenörföretag.

Slutligen möter vi Omid Larizadeh från Proffice:
-    Vi söker studenter som kan hålla många bollar i luften samtidigt.

Övriga företag som närvarade på arbetsmarknadsdagen:

  • Icebug
  • Caperio
  • Attendo
  • Feely
  • Aitellu Technologies
  • Aktivators 

Intresserad av att bli partnerföretag till IHM? Läs mer här!

13 november 2014
Till toppen av sidan Till topp