Flexibel arbetstid - så här tacklar du utmaningarna i din chefsroll

Friare arbetstider blir allt vanligare bland både chefer och medarbetare. För gruppen kvinnor med barn innebär det en viktig förändring; 60% uppger att de skulle vara tvungna att gå ner i tid om de inte hade flexibel arbetstid.

Klara fördelar alltså, men självklart också nackdelar.  Vissa är alltid tillgängliga och känner sig stressade av det, medan andra skulle känna sig stressade om de inte läste mail även på fritiden. En sak är klar: flexibel arbetstid medför utmaningar och ställer en rad krav på både chefer och medarbetare.

I artikeln ”Det flexibla arbetslivet ställer krav på chefen” (tidningen Karriär (Jusek) 19/6 2017) får du tips och kloka råd från personer med stor erfarenhet om vad du som chef behöver tänka igenom och kommunicera för att få en fungerande arbetsgrupp.

Bland andra intervjuas IHMs affärsområdeschef Helene Öhman, som leder en arbetsgrupp som sitter utspridda i landet. Hon säger såhär:

– Jag tror att den ständiga tillgängligheten skapar beteenden som grundar sig på falska behov. Att man känner: ”jag måste fatta ett beslut nu”. Men måste man verkligen det?

Läs hela artikeln

 
19 juni 2017
För dig som vill bygga en snabbrörlig organisation och bli en mästare i att leda förändring.
För enhetschefer, företagsledare & verksamhetsansvariga som vill öka prestationen

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Till toppen av sidan Till topp