// //

Emotional Capitalists – the New Leaders

Med ambitionen att alltid ligga i framkant, samverkar IHM med flera framgångsrika aktörer och organisationer som bedriver forskning inom ledarområdet. Det är genom det samarbetet och samtidig trendspaning som det kontinuerligt växer fram en rad innovativa program för modernt ledarskap.

- Ett forskningsområde som just nu uppmärksammas mycket är Emotionell intelligens och dess användning inom ledarskap. Slående resultat visar att de ledare som når extraordinära resultat, och som i allra högsta grad även förmår driva sina företag till stora framgångar och långsiktig utveckling, är så kallade emotionella kapitalister. Det är personer som har emotionella och sociala färdigheter i sitt samspel med andra människor, har förmåga att förmedla och ingjuta stor optimism i organisationer och känna empati och förståelse, säger Petra Rosenberg, utvecklingsansvarig IHM Ledarutveckling.

Dr. Martyn Newman på IHM

I fjol kunde vi för första gången höra Dr. Martyn Newman,  inspirerande forskare och ledarskapsexpert från Roche Martin, Australien live på IHM i Stockholm och Göteborg. Martyn fördjupade resonemanget om framgångsrika ledare som uppnår extraordinära resultat. Han gav också praktiska förklaringar och exempel på framgångsrika strategier för att uppnå omedelbara resultat.

Hög ledareffektivitet och markant påverkan på resultatet

Emotionellt kapital är en ny psykologi inom ledarskap som beskriver det värde som skapas genom att använda en uppsättning emotionella och sociala färdigheter för att påverka andra. Ledare som har höga nivåer av emotionellt kapital, kallas ”Emotional Capitalists”.

Vill du bli medveten om vad som verkligen krävs av dig för att leda din organisation in i framtiden? Kontakta oss, så berättar vi mer.

 

14 februari 2013
Till toppen av sidan Till topp