// //

Blogg till tusen!

Vi har under de senaste tre åren jobbat mer aktivt med bloggen på IHM.se och närmar oss nu vårt tusende blogginlägg. I vår blogg kan man hitta mycket nyttigt, roligt och tankeväckande så det vill vi naturligtvis uppmärksamma. I serien "Blogg till tusen" kommer vi därför att lyfta en del av de intervjuer som gjorts genom åren och se vad som har hänt sedan sist. Hoppas du får mycket nöje med läsningen och mejla gärna till lotta [dot] carlsson [at] ihm [dot] se om det är något som just du vill lyfta upp.

Tommy Zryd, vd på MTA Bygg
När vi senast mötte Tommy Zryd på MTA Bygg hade de just mottagit priset Sveriges bästa arbetsplats 2014. Ett antal projektledare hade gått IHM Personligt Ledarskap och 15 personer skulle precis påbörja programmet IHM Utvecklande Ledarskap.

– Vi hördes vid hösten 2014, vad har hänt sedan dess Tommy?
 
– Vi har faktiskt fått Great Place to Works utmärkelse Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad, vilket är jätteroligt. Vi satsar löpande på att vara en attraktiv arbetsgivare och verkar för en sund arbetsmiljö, där varje medarbetare alltid ska känna sig sedd och som en viktig del av laget.
 
– Grattis, ni verkar ha lyckats bra med er målsättning och har lockat till er många nya medarbetare?
 
– Ja, vi har expanderat och har nu 270 anställda. Vi har etablerat oss på ytterligare två orter och finns nu även i Helsingborg och i Varberg
 
– Hur ser ni på er företagsinterna kompetensutveckling?
 
– Ledarskapet är en bidragande faktor till ett gott arbetsklimat. Många av våra chefer har gått IHM Personligt Ledarskap och IHM Utvecklande Ledarskap, och vi skickar löpande iväg nya personer till dessa båda program. Det handlar om att få en samsyn kring vårt gemensamma ledarskap och en självkännedom hur vi agerar som ledare i olika sammanhang. Vi satsar mycket på kompetensutveckling så det var extra roligt att vi nyligen även fick priset som Årets Kompetensföretag 2016 vid Halmstads näringslivsgala.
 

Åsa Sånemyr, CEO Hope

– När vi senast mötte dig var Hope mitt uppe i ett projekt tillsammans med Rättviseförmedlingen. Hur långt har ni kommit här?

– Vi vill verka för en mer inkluderande ”modevärld”, där vår målsättning är att lyfta människan bakom klädesplagget. Eftersom mode är ett viktigt uttryckssätt, vill vi att man ska kunna känna ett självförtroende att bära våra plagg. Att våga utmana traditionella konventioner och normer.

I början av nästa år lanserar vi till exempel en ny storleksmärkning. Alla våra plagg kommer att märkas med såväl herr- som damstorlekar. Det här gör det enklare för kunden att välja hur de vill uttrycka sig oavsett kön.

Vi arbetar även för att säkerställa mångfald i organisationen, något som bidragit till en ökad kreativitet internt. Vår nya kollektion CHANGES som är skapad för individen oavsett könsidentitet – är ett resultat av detta. 

– Mycket intressant! (Ovan bild på Åsa i kavaj från CHANGES)
Utöver att leda Hopes verksamhet, är du även ideellt engagerad. Berätta mer!

– Ja, jag blev nyligen ordförande för Nattskiftet. En partipolitiskt, religiöst obunden och frivillig organisation som arbetar för rätten att vara trygg i natten. Nattskiftet är också en kamp mot våld och sexuella övergrepp

– Vi tror att samverkan och proaktivt arbete utgör grunden för långsiktig förändring. Idag utförs den största delen av vårt arbete i Stockholm och på festivaler runt om i landet. Vår önskan är att Nattskiftet ska expandera, och att Nattkompisar ska finnas i fler städer för att skapa en tryggare natt för alla.

Läs mer: Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag säkert 

Adam Vilhelmsson, Online Expansion på H&M New Business 

– När vi träffade dig senast var du i sluttampen av YH-utbildningen E-commerce Manager. Du hade hunnit varit ute på två LIA, hos H&M och Cheap Monday. Och nu har du fått fortsatt anställning hos H&M – vad kul!

 – Ja, det stämmer. Redan efter LIA1 fick jag erbjudande om att avsluta skolan och börja hos H&M på 100 %, men valde då att arbeta 25 % på H&M parallellt med min utbildning på IHM. Som avslutning lyckades vi få utmärkelsen för bästa examensarbete, ett expansionsprojekt för Cheap Monday, vilket självklart var väldigt roligt. Efter examen arbetade jag på Cheap Mondays e-handelsavdelning fram tills alldeles nyligen. Nu befinner jag mig istället på H&M New Business Online, där jag arbetar med expansion för interna varumärken (Cheap Monday, COS, & Other Stories, Weekday och Monki).

– Får du nytta av utbildningen som E-commerce Manager i din nya tjänst?

– Jo det måste jag säga! Jag tycker att det är lika roligt och inspirerande att jobba med såväl de detaljerade som de strategiska frågorna kring e-handel. Och utbildningen gav mig just detta:  en förståelse för helheten genom delarna inom affärsmannaskap, marknadsstrategi och företagsekonomi, och inriktningen mot e-handel gav mig förståelse för e-handel ur ett operativt perspektiv. 

Man har mycket att vinna på att få en kunskapsbas och de verktyg man behöver genom utbildning. Jag menar, att veta på en övergripande nivå hur företaget fungerar, vilka krafter som påverkar i marknaden och att ha förståelse för sina nyckeltal är någonting som ger en trygghet i grunden.

Eftersom e-handeln som bransch är väldigt snabbrörlig där nya trender, köpmönster och konkurrens föds snabbt, kräver detta att man tar ett eget individansvar löpande  håller sig uppdaterad. För företag tror jag det handlar om att förnya sin affärsmodell och att inte bli passiv inför utvecklingen, för att vara framgångsrik och möta en mogen e-handelskonsument över tid. 

För att sammanfatta så skulle jag vilja säga att en bra grund i det affärsmässiga tillsammans med detaljkunskaper inom e-handel är någonting som jag känner har gett mig värde från utbildningen samt att praktikperioderna innebär en fot in hos företag för att visa vad man går för.

Läs mer: ”Han sålde sin e-handel för att börja plugga

 

 

 

23 december 2016
Anmäl dig direkt eller ring våra rådgivare på tel. 0200-24 00 24
Välj en tid som passar direkt i kalendern!
David Ståhlberg är djupt imponerad. Varför?
Johanna vågade satsa på sin dröm
Till toppen av sidan Till topp