// //

Ågren på IHM, allt för att bli bättre!

IHM Business School är en privat, fristående affärsskola helägd av den ideella stiftelsen IHM. Redan sedan starten för snart 50 år sedan så har vi haft lärare och handledare som också är aktiva i näringslivet för att skapa ett så verklighetsorienterat och affärsfokuserat klimat som möjligt.

Det är många duktiga och spännande konsulter som passerat genom åren och vi är ständigt på jakt efter nya förmågor. För att utveckla och vässa detta ytterligare så har vi precis anställt Patrik Ågren som konsultchef. Vi träffar Patrik för att få reda på lite mer.

– Hej Patrik, och välkommen till IHM!

– Tack, känns oerhört spännande!

– Vi vill ju naturligtvis veta vad du har tänkt att göra men först vill vi veta lite kort om vem du är och vad du har för bakgrund.

– Ok, jag är 49 år, uppvuxen i Falköping, numera bosatt i Stockholm. Har 2 döttrar och en underbar fru. Har en bakgrund inom det militära men har jobbat inom näringslivet sedan 1998.

– Nu blev du väldigt kortfattad, vad gjorde du i det militära?

– Du sa kort :-) Jag var först kapten på A9 i Kristinehamn och gjorde utlandstjänst i Bosnien. Något år senare så blev jag utbildningsansvarig för alla förband som skulle utomlands. En mycket spännande och lärorik tid men 1998 gick jag vidare till näringslivet.

– Som?

– Först så jobbade jag, i lite olika konstellationer, som konsult inom ledarskap och försäljning. 2004 började jag inom läkemedelsindustrin med utbildning i sälj och ledning. 2006 blev jag headhuntad som ansvarig för högre chefutbildningar på Media Markt i Bayern, var med och startade upp Media Markt i Sverige, Turkiet och Ryssland. 2009 jobbade jag med Apotek1 inför den kommande apoteksavregleringen och vi blev uppköpta av Apotek Hjärtat. Sedan var jag med och startade upp en sportbutikskedja i Malmö, Sundsvall och Västerås innan jag blev Head of leadership and organisation på Eniro 2012. Och nu är jag här på IHM!

– Ja, nu blev det lite fylligare :-) Och vad är det du ska göra här?

– Jag ska jobba som konsultchef, coacha och utveckla våra lärare och handledare. Vara med och utveckla vår pool av konsulter helt enkelt.

– Behövs det, det har ju fungerat bra i många år!?

– Innan har det skötts delvis av projektledarna och utvecklingsansvariga, men i takt med att vi växer så behöver någon ha ett 100 procentigt fokus på uppgiften. För konsulterna måste känna att de har en fast punkt och stöd i sin egen utveckling, vi får aldrig göra dåligt ifrån oss i lektionssalarna.

– Och vad var det som lockade med IHM?

– Dels var det varumärket IHM, för mig är det förknippat med respekt och en positiv anda. Sedan är min roll väldigt spännande, jag är lite tillbaka i mitt skrå, att stötta människor för att nå de mål som satts upp.

Sedan gillar jag tanken med att använda sig av konsulter som är aktiva i svenskt näringsliv, jag tror att det är superviktigt!

– Så, vad tar du tag i först?

– Som du vet så var jag nere i Almedalen där jag träffade ett flertal intressanta personer, dessa ska jag prata mer med. Jag har också lite tankar om hur vi kan hitta samarbeten mellan IHM olika målgrupper. Jag ska ta kontakt med alla i mitt nuvarande nätverk och berätta om min roll, dessutom hoppas jag att bredda mitt nätverk med många nya kontakter.

– Och om man läser detta och känner att man är just den nya kontakten som du efterfrågar, hur får man tag på dig?

– Man kan ringa upp mig på 0708 623355 eller maila till patrik [dot] agren [at] ihm [dot] se. Eller så söker man upp mig på LinkedIn och skickar sitt CV.

– Till sist, man blir ju lite sugen på att skoja med ditt efternamn i rubriken, är det ok?

– Ha ha, jag är van. När vi gifte oss, jag och min fru, så vägrade hon att ta mitt efternamn. Hon sa att det fick räcka med att vakna upp med Ågren varje morgon.

– Det kan man förstå :-) Tack för denna lilla pratstund, vi hörs nog snart igen.

– Tack själv, vi har nog all anledning att höras snart igen.

 

7 juli 2015
Till toppen av sidan Till topp