Släpp in lejonen!

Har du försökt förändra någonting på jobbet någon gång och fått din idé nedskjuten innan den fått en chans? Efter ett par sådana upplevelser är det ganska naturligt att man börjar försöka gå runt de personer som man vet slår ned på varje försök till förändring.

Tyvärr fungerar det sällan. Förr eller senare får bakåtsträvarna reda på att de hållits utanför, och då blir det verkligen bom stopp och låsta positioner.

Det finns ett annat sätt: Bjud in lejonen! Tala om för dem att du har en idé, men den behöver granskas kritiskt. Be dem komma upp med så många invändningar som möjligt.

Samla in allt material du får, gå igenom det och bemöt invändningarna. Du kan till och med ta dina motståndare till hjälp. Byt roll med dem: Du kommer med invändningarna och de får som uppgift att bemöta dem.

Du måste ta alla invändningar på allvar och bemöta dem seriöst och med respekt. Även om du tycker att ett motargument är helt galet, så är det ett relevant argument för den person som gör det. Ofta finns det bakomliggande orsaker som aldrig uttalas.

Dessutom kommer du förr eller senare att stöta på riktigt, riktigt bra invändningar. Det kan innebära att du själv måste tänka om: Ändra på din idé, eller lägga ner den helt. Det kan kännas tungt, men jämför med hur det skulle kännas att driva idén så långt det går och sedan köra fast och bli tvungen att lägga ner den.

En variant som jag ofta använt vid Crawford Slip-sessioner, en slags brainstorming, är att först be alla deltagare komma upp med så många problem som möjligt, och sedan be dem fundera ut lösningar. Det fungerar varje gång.

5 januari 2011
Till toppen av sidan Till topp