Tvivel och eufori!

Det är så jag känner nu, det är 12% kvar och några veckor innan allt ska vara klart. Vet inte hur många gånger jag per dag, per dygn, per timme jag kollar siffrorna. Vad har vi kvar, hur ser det ut, vad är på G? Hur mycket tid finns kvar, kommer vi lösa det? Det är en emotionell bergodalbana. Det är tidpunkten då allt ställs på sin spets. En emotionell storm som drar in, jag älskar den.

Ibland tvivlar jag ibland firar jag.

Det är detta som driver mig. Det driver mig som säljare, det driver mig som försäljningschef - budgeten, mitt mål. Varje år har jag tänkt: f-n den är hög, det här blir tufft.

Först tänker jag på alla undanflykter, konjunkturen den är svår, motståndarna de är bra.

Efter en stund så bygger jag min plan, undanflykter det är inte jag. Insatser hur många, vad behöver jag för konverteringsgrad, hur många kundbesök måste jag göra, hos vem ska jag göra dem, hur många konkurrenter måste jag slå, vad behöver jag vässa, vad behöver jag läsa på, är jag redo?

-Jag är redo för strid! Försäljning är lite av matematik och en himla massa attityd och inställning.

Det är mentalt, det finns inga mål som inte går att slå. Det var mitt löfte till dig när du gav mig chansen till anställning för dig. Som säljare är det mitt löfte till dig. Mitt löfte att budget är en siffra, och den ska jag ta precis som Sir Roger Bannister slog siffran 4.0 min på drömmilen (1,609344 kilometer). Han skulle springa under och jag ska gå över. Sir Bannister gjorde sin siffra till 3,59,4 min, jag ska göra min till budget och mer. (ja, kära konkurrenter, jag vet att ni läser min blogg, men mitt mål, det delar jag inte mer er)

Zlatan, du ska vinna Champions League, jag ska slå budget med mitt lag. Kanske är det känslan i just den sekund som du beseglar din dröm som driver oss, det driver mig! Zlatan, hur är det med dig?

Vilka likheter vi har, det vet inte jag. Kanske är det få, men vi är båda spelare i ett lag med gemensamt mål. Du har ditt. och jag har mitt, men vi kommer båda fira våra mål.

Kanske faller jag ner på knä och skriker ut min glädje i ren eufori, sträcker mina händer mot himmeln och låter alla känslor lämna mig.

4 september 2014
Till toppen av sidan Till topp