Ropen skalla – mentorer till alla!

Välkommen tillbaka efter jul- och nyårshelgerna Hoppas du precis som jag haft möjlighet att reflektera över din yrkessituation. Kanske där du är och där du skulle vilja vara. Jag passar på att ställa två frågor till dig. Hur stor del av dig och din identitet är kopplad till yrkeslivet?  Hur mycket av din tid lägger du varje dygn på ditt arbete, båda fysisk och mentalt?

Får jag gissa att svaren på båda frågorna är att jobbet är viktigt för dig och att du lägger mycket tid på ditt jobb!

Tänk då vad en mentor kan bidra med. Utmana dig i dina tankar, snabbare nå dina mål, och vara det bollplank många av oss saknar.

Föreställ dig att ha en eller flera olika mentorer i olika faser av ditt yrkesliv. Visst låter det coolt. Att alltid ha någon att bolla med, båda i medgång och motgång. Fortsätt tanken, visst bygger du upp massor av kunskap och erfarenhet i ditt yrkesliv? Skulle du själv kunna vara mentor åt någon? 

”Inte kan väl jag”…sluta nu. ALLA kan!

Tänk om mentorskap var det naturligaste i världen för att utvecklas i sin yrkesroll. Både att ha en mentor och vara en mentor.  Att ha olika mentorer under din yrkeskarriär. Vad mycket roligare vi skulle ha på våra jobb, vad allt skulle gå lättare, och när det tar emot skulle dalarna inte bli så djupa.

Detta behöver inta alls vara någon utopi. Låt innovativt mentorskap få större plats i yrkeslivet, för affärernas och hälsans skull. Läs mer på detinnovativamentorskapet.se

Mentorhälsningar

Günther

20 januari 2016
Till toppen av sidan Till topp