Bli aldrig någons adept

Günther är på ett mentoruppdrag och jag passar på att skriva ett inlägg om min allergi mot adepter. Det är inte så att jag är allergisk mot personer. Nej, jag är allergisk mot ordet adept, mot att kalla högpresterande vuxna människor för adept, vilket betyder lärjunge, lärling, elev.

Innovativa mentorer har inte adepter, de är bollplank åt (potentiellt) högpresterande individer och möter dessa som jämlikar.

Att kliva in i en mentorroll handlar om att hjälpa en kollega eller någon annan att tänka kring sina utmaningar, som liknar eller inte liknar ens egna. Personen är kanske nybliven chef, företagare eller specialist, precis som mentorn, men lever i sitt sammanhang, har sin bakgrund, sin personlighet. Mentorn är ett inkännande, utmanande, innovativt bollplank, inte en nestor eller ålderman.

När jag agerar mentor frågar jag kanske Varför har du inte läst psykologi innan du startar företag? En konstig fråga, ställd utifrån min erfarenhet, som kan öppna upp för samtal om grundantaganden och kanske föda idéer.

När jag kliver in i mentorrollen är jag 100% fokuserad på min samtalspartner, som däremot inte kliver in i någon roll utan är 100% sig själv. Detta är A och O för resultatet.

Du som önskar en mentor, använd mentorn att bolla dina tankar med, låt dig utmanas, inspireras, få och testa idéer. En innovativ mentor hjälper dig att utveckla dig själv och din verksamhet åt håll du kanske inte skulle ha förmått själv.

Innovativa mentorer har inga adepter. Däremot har kloka personer innovativa mentorer.

/Heléne

5 januari 2016
Testa dina kunskaper här
Missar du vill undvika i förändringsarbetet
Till toppen av sidan Till topp