Affärsmentorer bygger Sveriges nya näringsliv?

Hej igen!

Kaxig rubrik på mitt blogginlägg den här gången. Jag är just nu besjälad av att innovativt mentorskap kan vara en oerhört effektiv hävstång för tillväxt.  Det behövs fler nya spännande företag som vill växa och bygga Sveriges framtida näringsliv.

Ericsson, Atlas-Copco, Sandvik, jättefina ädelstenar i svenskt näringsliv. Men, det är inte där tillväxten och jobben finns. Jobben finns i alla de små kreativa och innovativa företag som växer fram. Drivna av entreprenörer och kreatörer som vill bygga ett företag. Underbart att ni finns!

Att sitta i förarsätet i ett tillväxtföretag är något av det mest spännande man kan göra. Samtidigt något av det jobbigaste man kan göra. Fatta alla viktiga beslut, ofta själv. Vilken marknadsstrategi ska väljas? Hur ska verksamheten finansieras? När ska nästa kollega anställas. Vilken kravprofil behövs för produktchefen i det nya affärsområdet? Digitaliseringens möjligheter och hot. Allt detta kan göra den bäste gråhårig i förtid. Som tillväxtföretagare är man ofta ensam i de avgörande besluten. Spännande, visst. Men också väldigt pressande.

Att ligga vaken på nätterna och fundera på om affärsmodellen håller. Ja det här är sådant som med lätthet håller Herr John Blund på behörigt avstånd.

Jag spelar in affärsmentorskapet på banan. Vilken fantastisk tillgång att ha en affärsmentor som förstår alla dilemman ett tillväxtföretag står inför. En person att bolla de svåra besluten med. Ge nya innovativa perspektiv. Leda in tankarna på nya kreativa spår. Någon som verkligen lyssnar!

Vilken skjuts vi skulle få i Sverige om fler tillväxtföretagare samarbetade med en affärsmentor. 

Jag spar det bästa till sist. Vilken fantastisk kunskapsresurs som byggs upp på detta sätt. Mängder av företagare som vågar och kan göra en tillväxtresa. Alla dessa företagare kan sedan i sin tur vara mentorer till nya innovatörer och kreatörer, som vill förverkliga en affärsidé och bygga företag. 

WOW, vad mentorskap kan åstadkomma!

Låt innovativt mentorskap få större plats i yrkeslivet, för affärernas och hälsans skull. Läs mer på www.detinnovativamentorskapet.se

Mentorhälsningar
Günther

31 mars 2016
Träning, verktyg och metoder för att bygga och utveckla en flexibel organisation.
IHM Personligt ledarskap ger dig styrkan. Kom och testa oss!
Vilken kultur bygger du?
Möt Stefan Carlsson, marknads- & säljchef på anrika SIA Glass.
Läs intervjun med Aje Stenbeck, Inhouse
Till toppen av sidan Till topp