// //

Strängt talat #4

Nu ska kulorna rulla!

Hej och välkommen till mitt första blogginlägg för året, tiden bara rinner iväg men nu kände jag att det var dags. Som alla andra så sitter jag med förhoppningar om ett riktigt bra 2014, och efter fredagens konferens med lärare, samarbetspartners och oss på IHM så känns det riktigt bra. Ett taggat gäng som verkligen brinner för det vi tror på.

Idag tänkte jag prata om den kommande högkonjukturen, för nu är den äntligen på väg. Ja, den står alldeles bakom hörnet om du kikar lite närmare. För det här med hög- och lågkonjuktur är ju delvis något vi skapar tillsammans, något händer i världen, positivt eller negativt, några företag reagerar, sedan fler och fler, och helt plötsligt så är vi alla där, i en hög- eller lågkonjuktur. Ja, det kanske är lite förenklat, men ungefär så.

Och varför tror jag då att högkonjukturen är på väg? Ja, delvis för att jag känner mig så peppad efter att ha lyssnat på Magdalena Forsberg på vår konferens, vilket energiknippe och vilken inspiratör! Men också för att SKF-aktien går bra på börsen, det brukar vara en bra indikator på att de producerande bolagen är på gång, för det rullar kulor från SKF i princip allt, i hela världen. Men…

…det är mer. Solen lyser på oss idag, våren är på väg och fler och fler söker till våra utbildningar. Jag läser också rapporter om att svenskarna i ökad omfattning efterfrågar utbildningar på tider som gör att de kan utvecklas parallellt med sitt heltidsjobb. Och det är precis så vi jobbar.

Vi har dessutom fått utvärderingar från våra kunder inom ledarskapsprogrammen. Jag visste att det skulle vara bra - jag har fått lite indikationer på vägen - men så bra hade jag aldrig vågat hoppas på. Låt mig bara citera en av många kommentarer, ”Jag gick precis IHM Utvecklande ledarskap och har tidigare gått rätt många program på andra ställen, fått hur många teorier som helst, men det här var något annat. Det gav mer än alla de andra utbildningarna tillsammans”. Det hör jag gärna igen och igen. Och att Myndigheten för Yrkeshögskolan nyligen beviljade oss att starta 5 nya YH-utbildningar är också ett härligt bevis på att vi gör ett bra jobb.

Som ni ser så finns alla positiva signaler där, och stiftelsen IHM Business Schools uppgift sedan starten är att verka för bättre affärer i de nordiska företagen. Så jag tänker tro på min egen lilla prognos, och om ni också gör det så är vi snart där. 

Ha det riktigt bra så hörs vi snart igen.

Håkan Sträng 

3 februari 2014
Till toppen av sidan Till topp