// //

Vi hade i alla fall tur med vädret?

Sommaren 2015, ingen hör dig skrika! Ja, jag vet, jag är en gnällgubbe! Inte när det gäller allt, men det här med vädret under årets semester kan jag älta till förbannelse.

Om man har tre veckor semester så vill man naturligtvis att det ska vara underbart väder med långa varma kvällar på altanen. Många härliga morgnar där man helst ska få en känsla av att det nog är dags att besöka skuggan redan från början denna dag. Men så har det inte varit i år, för mig.

Visst har det varit sol, men i kombination med hård och kall vind. Visst har det funnits stunder när man känt att det är läge för solstolen, men strax efter har det kommit in ett litet regnmoln.

Att den långtidsprognos av göteborgsvädret som jag just tittat på visar att det nu sakta går upp mot ca 33 grader gör inte saken bättre, eller?

Det är nu det ska vända, mina negativa tankar ska bli positiva med lite tips från positivitetscoachen. Jag googlar för att hitta något bra tips, det första som kommer upp är:

Fokusera på det som du vill ha mer av!
Men va fan, det är ju det jag gjort hela semestern, SOOOL!

• Allt positivt som andra sagt!
De som pratat positivt om vädret i sommar är de som befunnit sig utomlands, hur ska det hjälpa mig?

Jag får hitta en annan sajt! 

• Hitta rätta tänket – och gå ner i vikt!
Nej, inte nu, ny sajt!

• Älta positivt!
Ta vara på livets vardagliga glädjeämnen. Tänk aktiva tankar om att solen värmer skönt, att kaffet doftar gott eller att det känns gott att hålla ditt barns hand i din på väg hem från dagis.

Det här funkar inte, jag dricker inte kaffe, har inga barn och anledningen till mitt gnäll är att solen inte värmt skönt! Jag får fortsätta att gnälla och jämföra den här hemska sommaren med den 1993. 

Just det, 1993, året då jag startade min glasskiosk, vid en badstrand. Just den sommaren innehöll fyra (4) soldagar. Väldigt roligt att ha glasskiosk då, inte! Men…

…de två nästkommande somrarna var helt underbara. 1994 började lite kallt kring midsommar men i takt med fotbollslandslagets framgångar i VM så steg värmen och det blev en underbar sommar.

1995 med VM i friidrott i Göteborg var helt fantastiskt. Vi hade så fint väder att en journalist från Journal Do Brasil, Rios största dagstidning, skrev att; Göteborg är en fantastiskt vacker och trevlig stad, men åk inte hit i augusti, för då är det för varmt. Så…

…humöret börjar vända, efter regn kommer sol, efter sommaren 2015 så kommer den fantastiska sommaren 2016 och 2017, och då ska jag ha låååååång semester. Yes!

Härligt att vara igång på jobbet igen, med massor av nya människor att träffa och säkert en hel del spännande diskussioner att se fram emot. Nu kör vi!

Aludd

PS: Tänk vad många bra TV-serier jag hunnit med denna sommar, och det är alltid spännande att komponera lite sköna grytor att värma sig med, det har varit skönt med semester! 

 

6 augusti 2015
Till toppen av sidan Till topp