// //

Plötsligt händer det, igen!

Ja, nu hände det igen, det där oväntade, spännande och helt fantastiskt roliga! Ni som läst tidigare vet att jag, för ungefär ett år sedan, fick erbjudande om att laga mat på Båtmässans kockscen, lite som förband till de stora kockarna, helt ofattbart och grymt kul.

För jag gillar att laga mat, och jag gillar att utmana mig själv. Senare under 2014 kunde ni läsa att jag sökte till ”Sveriges Mästerkock” men bara kom vidare ett steg. Lite ledsamt då men nu när jag ser alla underbart duktiga tävlande så är jag innerst inne glad att det inte blev mer för min del. Men nu…

…har det hänt något riktigt häftigt. Jag har fått en förfrågan att sitta med i en matjury. Inte vilken jury som helst, utan juryn till Grill & BBQ VM 2015 i Göteborg, WOW!

Jag älskar att grilla, jag älskar att äta, och jag älskar att titta på när andra lagar spännande mat. Nu ska jag få göra det hela helgen den 13-14 juni på Heden, kan knappt bli större.

Det kommer att vara ca 70 lag från hela världen som gör upp om VM-titeln, och juryn kommer att bestå av 30 domare, internationella och nationella. De svenska domarna som jag vet är klara är: Erik Lallerstedt, Leif Mannerström och lilla jag. Jag förmodar att de tänker att jag ska vara någon form av folkets röst, eller folkets smaklökar i det här fallet, och utan att kolla in någon kalender eller fråga min fru om vi har något bokat, så tackade jag JA!

Så, nu är det dags att köra igång hårdträningen, nu ska det grillas i tid och otid och en hel del bra grill-restauranger måste besökas innan tävlingen. Man måste ju vara ordentligt förberedd. Tipsa gärna om du kommer på något jag inte får missa!

Oj, vad jag längtar!

Aludd

PS: Som en gammal tant sa till mig en gång: Ska det mås bra måste man öppna truten när de stekta sparvarna kommer flygande!

23 mars 2015
Till toppen av sidan Till topp