// //

Panic in the streets of London...

Jag funderar för mig själv, kan livet bli normalt igen?

Vi har nu alla gått igenom ett antal lågkonjukturer och finanskriser genom åren, vi har överlevt, yes! Det känns lite konstigt med tanke på alla de krigsrubriker  experter, förståsigpåare, siare m.m. skapat där de näst intill förutspått världens undergång. Folk får panik, säljer av det de ev. placerat på börsen, kurserna går ner ännu mer, företagen får sparkrav på sig för att blidka aktieägarna, folk får sparken och tvingas sälja det de har på börsen, företagen kan inte sälja något, ännu mer sparkrav osv. osv. När det har lugnat sig så går det mesta tillbaks till det normala igen, eller? Nej jag tror inte det, jag tror att kriserna skapar nya klimat, nya vägar, nya tankar och faktiskt rensar bort sjuka delar av vårt samhälle. Javisst finns det många som oförskyllt drabbas av andras misstag, men det är inte det som är min point.

Jag tror nämligen att kreativiteten blomstrar bäst om den tillförs näring, en del av den näringen är problem, kriser skapar problem och därmed också möjligheter att tänka nytt. Det som var en sanning igår är kanske en lögn idag, det som var en genomtänkt affärsidé igår kan uppfattas som föråldrad idag. Om man förhöll sig till kriser på ett lite mer klart sätt så kunde man också minska de dåliga effekterna av krisen och snarare gå ut som en vinnare. Det är här det går fel, ledning och ledningsgrupper som är tillsatta att driva företaget framåt har inte förberett sig eller har dålig kunskap om hur man hanterar kriser, trots att de faktisk inträffar ganska jämnt över tiden (även om det tenderar att bli kortare och kortare mellan dessa). Lösningarna andas sällan kreativitet utan går på i samma gamla hjulspår, säg upp folk, stoppa inköp och bida din tid.

Tänk om man istället samlade personalen, resonerade om vad som händer och vad man ser för möjligheter. Jag är helt ÖVERTYGAD att det skulle komma upp en massa idéer om hur och vad man ska göra för att växa sig starkare under krisen. Ex: Om alla istället för att avskeda folk går ner en viss % i lön, man tidigarelägger viss renovering som det finns fonderade medel till, alla tar ett sälj och utvecklings ansvar m.m. Då skulle man ha ett taggat företag med nya idéer, nya kontakter och ett upprustat företag när allt börjar vända igen, vem skulle kunna motstå ett sådant företag? Detta var bara ett, möjligen naivt exempel, men det är ju respektive företag som ska lösa det, och jag tror att lösningen ofta finns i huset om man inte drabbas av den kollektiva paniken.

Så ta det lugnt, tänk efter, skapa delaktighet, våga tänk nytt för allt förändras utom sanningen att bakom nästa hörn står en ny kris och väntar, YES!

Håkan Aludd. Expert på kreativt ledarskap i kristider, nej lögnare ska det vara.

PS: Om du har en med eller motsatt åsikt så är det fullkomligt normalt och jag lyssnar gärna på vad du har att säga!

1 december 2010
Till toppen av sidan Till topp