// //

Om ni får välja och jag får välja!

Hej igen, sitter och funderar lite i den underbara värmen, jag älskar verkligen värme. Ser också i en del inlägg på FB och Twitter att det finns en hel del som tycker att det är för varmt, så…

…till er, kryp in i skuggan och läs 5 i topp av mina inlägg sett till antalet läsare, och om ni inte tröttnat då, så kan ni läsa 5 i topp enligt mig själv.

På första plats i antalet läsare så kommer givetvis mitt inlägg om Zlatan och Volvo, ni var många som läste och jag fick två tummar upp från Zlatan.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/av-inte-i

Inlägget fick mycket läsare och citerades i flera tidningar vilket naturligtvis är skoj, men det som var skojigast var att det var så många som kommenterade och tyckte i frågan, för eller emot spelar mindre roll så länge det är en skön diskussion. Mailen jag fick efter från några där de bara spydde gala över mina tankar och vägrade att ta till sig av mina svar kan jag dock vara utan. Tack till alla er andra.

På plats nummer 2 kommer inte helt oväntat inlägget ”Inga tiggare på våra gator”. 

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/inga-tiggare-pa-vara-gator

Även där blev det bra diskussioner och jag förgyllde, åtminstone för mig själv, hela tanken genom att ha ett band på min femtioårs fest som spelade Romsk punkmusik, grymt skönt ös.

Plats nr 3 är ”Besök på Noma, med bitter eftersmak”, en kulinarisk resa till vårt grannland. 

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/besok-pa-noma-med-bitter-eftersmak

Jag har fått många frågor efter om jag tycker att folk ska åka dit, jag tycker det, precis som jag skriver i inlägget, för det är en upplevelse för livet. Jag har också fått en del kritik i en diskussion bland ett gäng journalister för de tycker att jag luras med rubriken, själv ser jag just rubriken som en fullpoängare.

Plats nr 4 enligt er läsare är ”Jävla CP”, ett inlägg hämtat från mitt eget lärande i barndomen.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/javla-cp

Även på min lista står detta högt i kurs och om man räknar mjuka kramar jag fått för inlägget istället för kantiga siffror så är detta överlägset bäst!

Ups, här kommer den för mig förvånande 5:e platsen. Varför faller inte äpplet långt från päronträdet?

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/varfor-faller-inte-applet-langt-fran-parontradet

Jag förstår inte alls vad som gjort detta inlägg så populärt, och jag har aldrig hört någon som har kommenterat det när jag varit närvarande. Men till trots, ni är många som läst det.

Om ni nu inte har tröttnat på mina texter så kommer min egen topplista här.

Min etta är er fyra, ”Jävla CP”. Jag älskar helt enkelt den dagen i mitt liv då jag faktiskt lärde mig något viktigt för livet.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/javla-cp

Och tack för alla kramarna jag fått!

Inlägget på min plats nr 2 har ni nonchalerat totalt enligt statistiken. ”Dyrt eller billigt?” var mitt första inlägg på IHMs sida och publicerades i april 2010.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/dyrt-eller-billigt

Jag tycker det är lika aktuellt idag tyvärr, men det känns som något håller på att ändras med våra matvanor, skönt!

Plats nr 3 innehas av ”Den vise mannen ifrån Persien”. Jag gillar inlägget mycket och när jag högläste den för en dagisklass på lucia så satt de som tända ljus.  

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/den-vise-mannen-ifran-persien

Det finns en del svordomar med i berättelsen men barnen jag läste för föreslog att jag kunde säga ”Fanta” istället om det kom några fula ord, och det funkade!

Plats nr 4 enligt mig själv är ett inlägg jag tidsmässigt inte har skrivit ännu, ”En framtida återblick” daterat april 2047.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/en-framtida-aterblick

Jag tycker det här är kul för att det blir mer och mer träffande för varje dag som går, tyvärr.

Plats nr 5 är för mig ett jätteviktigt inlägg, ”Naiv och jävligt blåögd” handlar om en sorg i hjärtat som inte borde finnas.

http://www.ihm.se/blogg/hakan-aludd/naiv-och-javligt-blaogd

Min kompis jag skriver om, och Jonas jag refererar till tackade båda två för inlägget, det kändes mycket bra och jag hoppas att ni sprider länken för det här måste pratas om och om igen. Om inte genom mitt inlägg, så igenom din vardag.

Ha det gott alla och hoppas värmen håller i sig!

Aludd

24 juli 2014
Till toppen av sidan Till topp