// //

Mindre av mig!

Nej, det här ska inte alls handla om min viktnedgång, även om jag är glad för den, utan om mina förändrade framtidsplaner. Jag kommer att lämna delar av mitt uppdrag på IHM Business School och slänga mig ut på nya äventyr. För att reda ut vad framtiden kan innebära, inte minst för mig själv, så tänkte jag att det skulle passa med en intervju, av och med mig själv.

– Hej Håkan, kul att du tog dig tid med en liten intervju nu, med anledning av att du har nya planer för ditt yrkesliv.
 
– Tack Håkan, bara kul att du visar intresse.
 
– Så, du slutar på IHM den 1 september, vad ska du hitta på då?
 
– Ja det stämmer, men exakt vad jag ska göra är inte klart. En tanke är att jag ska satsa på mitt egna bolag Overlook Hotel, som jobbar med sociala medier och content marketing. Redan nu har jag två inspirationsföreläsningar inbokade och lite diskussioner på gång, så vi får se vad det öppnar sig för möjligheter.
 
Just det här att det öppnar sig nya möjligheter är det som är mest spännande, i den digitala världen finns mycket kvar att göra och förändringstakten är hög, vad, var och hur jag kan bidra i detta låter jag framtiden utvisa. 
 
– Men du är färdig med IHM?
 
– Nej då, vi har enats om ett fortsatt samarbete där IHM vill att jag fortsätter som konsult, men i mindre omfattning än idag. Det känns som bra upplägg för oss båda.
 
– Så vad har varit roligast med ditt jobb som Content Creator på IHM?
 
– Många som följt mig här tror nog att jag ska svara Zlatans reaktion på min betraktelse över Volvo reklamen med Zlatan. Det var naturligtvis riktigt kul och spännande med ett så stort genomslag på nära 100 000 läsare och mycket kringmedia. Men det var inte mitt största blogginlägg sett till antalet läsare, där placerar sig ”Det går inte”, med långt över 100 000, som är en reflektion över hur världen å ena sidan är fantastisk och å andra sidan är helt obegripligt brutal.

 

Det blir väldigt lätt fokus på kvantitet och jag tror att när vi pratar om vad som varit roligast så handlar det snarare om kvalité, och då måste jag säga att många av mina intervjuer som är publicerade på bloggen i många stycken är roligare för mig. För att nämna några, så är intervjuerna med Fredrik Granting, Theodora Nordqvist, Meg Tivéus och den lilla mästerkocken Maja väldigt tydliga och roliga minnen, ja egentligen skulle jag vilja säga att alla mina intervjuer har varit roliga och spännande att göra. Möten med spännande människor, både internt och extern, är nog det jag vill hålla som roligast. 

– Jag kan bara hålla med. Men vad har varit tråkigast?
 
– Jag kan inte säga att det finns så mycket tråkigt, men mötet med dig är inte alltid helt tillfredsställande:-) 
 
– Men om inget varit tråkigt och det är massor som varit roligt så förstår jag inte varför vi ska sluta?
 
– Jag skulle säga att huvudanledningen är nya utmaningar och ökad variation på uppdrag. Jag kommer från reklambranschen och är van vid att jobba med 5-6 kunder samtidigt, nu har jag under dessa snart tre åren haft väldigt stort fokus på IHM och jag tror helt enkelt att det är bättre både för mig och mina uppdragsgivare att det blir en mer blandad kompott.
 
– Och vad har du gjort egentligen mer än att blogga?
 
– Totalt sett så skulle jag vilja säga att jag, tillsammans med mina kollegor, har tagit IHM på en resa in i content marketing världen. Vi har förändrat hela vårt sätt att kommunicera och hur vi jobbar internt, vilket är en av de bidragande orsakerna till att IHM idag går riktigt bra. Andra saker som jag vill lyfta är de interna arbetet kring våra utbildningar Digital Marketing och Content Marketing Management som har varit spännande. Bloggandet är nog det området jag har sysslat minst med tidsmässigt, medan väldigt mycket tid, rent operativt, läggs på hur vi bäst ska få ut allt vårt content.
 
– Men du har också åkt runt och pratat rent praktiskt om hur sociala medier fungerar!
 
– Ja, tyvärr har tiden inte räckt till riktigt, men jag har haft många roliga diskussioner internt kring sociala medier, inte bara hur det rent praktiskt fungerar, utan också mycket om vilken kraft det ligger i det när det fungerar. IHM är idag ett mycket mer digitalt drivet bolag än när jag klev in, och att ha varit en del i den satsningen har även inneburit en del strategiskt arbete. Jättekul!
 
– Vem ska ersätta dig nu då?
 
 
– Det vet jag inte, men jag är säker på att martin [dot] severinsson [at] ihm [dot] se (subject: Duktig%20och%20nyfiken) (Martin), min chef, vill ha massor av mail från trevliga människor som vill ta över mitt jobb.
 
– Nu sa du trevliga, ställs det andra krav på din ersättare än dig själv?
 
– Nä, just trevliga kanske vi kan stryka och lägga till duktiga och nyfikna istället.
 
– Då säger jag tack och lycka till med min framtid!
 
– Tack själv, det ska nog gå bra för dig.
 
Aludd & Aludd 
 

 

PS Jag vill passa på att rikta ett tack till IHM, och dess personal, för visat förtroende och en kul och lärorik resa, vi ses igen! 
12 maj 2016
Till toppen av sidan Till topp