// //

Killarna tar över. Bantningssnacket!

Oj, det här trodde jag aldrig att jag skulle skriva, men nu är jag här. Eller för att travestera den gamle ekonomiministern; Bantning é ett jävla skit, men nu har jag baxat mig ända hit.

Förra nyår så gav jag för första gången i mitt liv ett nyårslöfte. För att det skulle bli extra spännande så var det också ett vad med en av mina vänner; vi skulle gå ner 20 kg innan hans födelsedag (som var i somras). Som ni säkert förstått redan så lyckades jag med detta, och vann också vadet. Efter tävlingen kände jag att den inslagna vägen var väldigt bra för mig och jag bestämde mig för att fortsätta min variant på LCHF.

Och det har jag gjort, nu ska sägas att min variant inte är så hård som LCHF-fascisterna du får upp när du googlar på nätet, men...

Det var inte det jag skulle prata om här, utan snarare det faktum att bantningssnacket har, om inte förflyttats, så åtminstone breddats från att i min barndom/uppväxt varit något som tjejer gjorde och pratade om, till att nu också vara ett flitigt ämne bland killarna.

Då kanske du tänker att det är för att jag har uppnått en något högre ålder och att mitt umgänge består av medelålders överviktiga män, vilket det förvisso gör till viss del men...

Jag jobbar också med killar som inte nått hälften av min ålder, och de snackar lika mycket om kalorier hit och dit.

Vad är det här ett tecken på? Jag kan inte svara för någon annan i den här frågan men jag tror definitivt att mobilens appar är en stor anledning att många killar hoppar på; det blir lätt att följa hur mycket man rör på sig och hur mycket man inmundigar, och det blir en bra tävling i grabbgängen.

Tävling var också det som fick igång mig, även om inte jag använt några appar för att sporra mig själv (kanske är dags) så har framgångarna på vågen varit en viktig del för min motivation. Men nu, ett år senare, och 20 kg lättare, så är det andra drivkrafter som har tagit vid. Jag känner att jag orkar mer och har nu vant mig vid att inte äta så mycket bröd, öl unnar jag mig fortfarande men inte i samma utsträckning som tidigare, men va fan, vitt vin är också gott. Så…

…jag har blivit en bantare, en som bryr sig om sin hälsa, en som älskar att äta gott och något mindre än tidigare, det trodde jag aldrig!

För att jag nu ska ta nästa steg, 10 kg till, så utmanar jag Axel, Anders, Martin, Björne och Magnus, på IHM, i en procentuell tävling, vi väger in oss i dagarna och ser vem som lyckats bäst, i procent, den 15/6, vågar ni?

Ha det gott, lagom gott!

Aludd

PS Andra som vill anta vadet är naturligtvis välkomna, skriv en rad i kommentarsfältet.

  

17 januari 2017
Till toppen av sidan Till topp