// //

Jag, en glad amatör!

Oops, ringde de fel? Livet består av så mycket: arbete, vila, nöje, rutiner och utmaningar. Livet består också av det man redan gör, det man tänker göra och det man drömmer om. Livet är en dröm, i bästa fall. Oj, här sitter jag och flummar ut, det var inte min mening, men jag tror att det beror på min just nu lite nervösa och euforiska känsla. För…

…härom dagen så ringde de från Båtmässan, de presenterade sig artigt och frågade lite kring vem jag var och så. Jag blev lite fundersam men svarade snällt på några frågor och sedan undrade jag varför de ringde mig. Jo, även Båtmässan kommer att ha en kockscen i år - mat är ju en viktig del av livet till sjöss, och här ska skapas inspiration kring mat och dryck.

– Ja, och ni vill att jag berättar om detta i mina kanaler? – Nej, vi vill att du lagar mat på scenen! – Men jag är ingen kock och mina erfarenheter från att arbeta i restaurang begränsar sig till att vända hamburgare och att diska. – Precis, kockar har vi redan från bl a. Sjömagasinet och Tomas Tengby kommer att vara konferencier. – Nu börjar det snurra lite, lyckligt snurr.

– Jag ska alltså laga mat inför publik, Tomas ska fråga vad jag gör och sedan ska jag dela ut smakprov?

– Ja, om du vill!

Efter lite snack om datum och vad det finns för utrustning så avslutar jag med att bedyra att jag tyckte det lät intressant, men att jag måste fundera en dag innan jag tackar ja eller nej. Tiden skall ju räcka till.

Efter samtalet så hinner jag inte fundera så mycket för jag har några andra saker som ligger i loppet. Men efter en stund kommer ett mail som bekräftar att samtalet ägt rum och att de faktiskt vill ha min medverkan. Jag blir lite svettig, men börjar fundera på vad jag ska laga. Till slut bestämmer jag mig för att leva drömmen, jag ska upp på kockscenen, jag mailar och tackar JA, jag har ju några veckor på mig.

Nu på morgonen kom den slutgiltiga bekräftelsen på att detta var sant.

– Hej Håkan! Kul att du vill vara med! Meddela mig titel på föredragen så snart du kan. Vi har bokat dina tider på scenen. Fredag 7/2 12:50-13:20 och lördag 8/2 11:00-11:30. I ren eufori mailar jag tillbaka titeln ”Snabbt, Gott & Enkelt!” och lutar mig tillbaka med ett stort Jippie i bröstet. Jag ska leka med de stora grabbarna och tjejerna.

Hur det här har gått till vet jag inte riktigt, men det är en stor dröm som går i uppfyllelse. Och vill ni se mig laga mat på scenen så hoppas jag ni hinner komma antingen fredag eller lördag. Allt kan hända!

Nu återstår det lite provlagningar och att förutse vad Tomas Tengby kommer att fråga, man vill ju inte framstå som en glad amatör :-)

Bon Appétit

PS: Den fina bilden på mig (jag tycker den är fin) har min gamle vän Christer Hedberg tagit!

23 januari 2014
Till toppen av sidan Till topp