// //

Jag älskar de som vågar!

06.45, jag bläddrar lite snabbt i morgonens GP, stannar till ibland, på väg mot målet, Namn. För några år sedan jobbade Perra, en kompis, som journalist på GP och han skrev bl a på Namnsidorna, varje dag så presenteras en person någonstans i världen, ofta med anknytning till Göteborg. Det här var sidor som jag alltid hoppade över innan, men sedan han väckt mitt intresse har dessa sidor kommit att bli en positiv del av min morgonritual.

För bara några dagar sedan så läser jag om ”Big Swede”, en kille som älskade att spela trummor och åkte över till USA. Efter en stund börjar jag känna igen något, men kommer inte på det förrän han pratar om sin storasyster Katarina. Då slår det mig!

Det är ju han, den där glada killen som bara pratade trummor hela tiden. Lillebrorsan till Katarina som jag umgicks en del med. Han har lyckats! En härlig känsla far igenom min kropp, f-n vad skönt, han gjorde det! Jag kommer inte ihåg när vi sågs senast men det måste vara över 25 år sedan, jag tror det var på Järntorget och vi pratade lite om framtiden, i hans huvud fanns bara kärleken till musiken, han ville bli en av de stora. Det här kan låta som en allt för kaxig ung drömmare men jag har aldrig uppfattat honom så, tvärtom. En glad väldigt ödmjuk och ganska realistisk kille, men väldigt målmedveten.

Nu läser jag om storyn om ”Big Swede” igen eller Stefan Svensson som han egentligen heter. Han drog till LA med tandborsten och sina trumpinnar för 18 år sedan och har nu jobbat med Van Halen, Kiss, Slash och även regelbundet med medlemmar från Bowie, The Cure, James Blunt, Christina Aguilera, Alice Cooper och många, många fler. Han är idag kompositör, producent, programmerare, låtskrivare, multi-instrumentalist och trummis, han gjorde det, och jag blir riktigt glad. Jag måste se om han finns på Facebook.

Jag hittar honom, skriver ett mail och han svarar ganska omgående. – Grymt att höra från dig! Hoppas allt är kanon! Samma gamla kille fortfarande, fast nu med 6 plattor på Spotify om ni söker på Big Swede. Jag måste säga att detta var det roligaste på länge, en person som vågar och lyckas, det känns stort. En bra inspirationskälla i det mörka regniga Göteborg. Kanske vi kan få hem honom och börja bygga om Sverige till ”Big Sweden”, ett land som vågar, som utmanar på ett ödmjukt sätt, ett land med mycket inspiration och glädje, där alla får var sin trumma. Känns bra! 

Hi!

PS: Här kan ni läsa mer! 

5 december 2013
Till toppen av sidan Till topp