// //

Det finns stunder i livet…

…som man alltid har kvar. Hej alla, idag var det just en sådan stund, en stund av oväntad gemenskap.

För några månader sedan så gick jag en 2-dagars kurs på IHM tillsammans med 12 för mig helt okända ansikten, naturligtvis hälsade jag på alla men lärde egentligen bara känna de 3 i min grupp.

Några veckor senare så får jag en vänförfrågan på Facebook, men kan för mitt liv inte komma ihåg någon med det namnet, jag klickar in och ser att det är en av kursdeltagarna, jag tackar ja för vi hade några trevliga snack i pauserna. Vi kommenterar lite av varandras grejer på Facebook och helt plötsligt så har vi fått igång en konversation.

För några veckor sedan så får jag en inbjudan till lunch med Anders, ja han heter så, och det händer ju titt som tätt att man lunchar med någon man halvkänner, men den här inbjudan är hem till honom.

Det är så galet kul så jag bestämmer mig för att tacka ja till pyttipanna-lunchen i hans hem, och efter lite hjälp av GPS:en så var jag till slut där för dagens lunch. Den första jag möter är hunden Elton som har en faiblesse för att nafsa okända män i fötterna, men när vi har hälsat en stund så går jag in.

Där står min gamla dagiskompis Mats och pratar med min gymnasiekompis Niclas. –Vi pratade just om dig säger Niclas innan jag får en stor kram. Nu har Anders upptäckt att jag kommit så det blir en kram till, och en av Mats också, sedan hälsar jag på de övriga 8 eller 9 deltagarna och så är det dags att äta.

Efter en god pytt och ett bra snack så är det dags för mig att ge mig av till jobbet igen så jag tackar Anders och de andra för en trevlig stund och sätter mig i bilen, jag ler. Jag har en så härlig känsla i kroppen, jag gillar verkligen att bli bjuden på lunch av okända.

Det här hade aldrig hänt utan Facebook eller liknande plattformar, det är jag helt säker på, och jag undrar varför man hör så lite om de positiva och oväntade sakerna som händer tack vare sociala medier. Att tidningar inte skriver om det kan jag förstå, de är ju livrädda för all konkurrens, men att inte fler personer berättar om det där speciella, häftiga, ljuvliga som faktiskt händer där ute kan jag inte förstå, jag vill gärna höra det.

Det här är ingen jättestor grej, men det var riktigt roligt och jag beundrar ditt mod Anders att bjuda in mig till ditt hem, nästa gång tar jag inte bilen för jag förmodar att ni sitter kvar ännu.

Ha en riktigt skön kväll och helg alla så ses vi eller hörs vi där vi minst anar det.

Aludd

PS: Att träffa en gammal vän innebär ofta att man pratar om allt som varit, men att träffa två gamla vänner som inte känner varandra gör att diskussionen ofta hamnar i nuet, det lärde jag mig idag, känns bra.

 

14 november 2014
Till toppen av sidan Till topp