Det är O:et i ordet som gör det!

Ingenting är omöjligt skrek Gunde på fortet, och även i verkligheten. Jag hade för några år sedan förmånen att vara på teambuildingsträning som Gunde arrangerade på Lokstallarna i Vansbro, här jobbade vi med mentala hinder som man kan dyka på i teamet på jobbet, eller utanför jobbet också naturligtvis. En del i detta var "Gundes detaljletarbana", mitt i skogen gick vi och löste uppgifter samtidigt som vi letade detaljer, när det var som kämpigast så dök han plötsligt upp på en cykel och skrek: Kom igen nu Aludd, ingenting är omöjligt, kämpa, kämpa, och så var han borta igen. Vi hade en massa olika övningar under dessa dagar och vi överträffade oss själva med råge!

Trots detta så har jag aldrig kunnat ta till mig budskapet att ingenting är omöjligt, jag kan ju till exempel inte få på mig ett par balettskor i storlek 35, jag kan inte hoppa 2,42 m i höjdhopp, knappt ens i längdhopp, jag kan inte teleporteras till en badstrand när helst jag önskar. Eller? För nu börjar jag tveka, är "ingenting är omöjligt" möjligt?

Han som får mig att börja fundera är Fredrik Toreskog, en ung tvåbarnsfar från Göteborg som plötsligt bestämmer sig för att använda tiden som blir över på hans pappaledighet (bara där går de flesta i spinn, tid som blir över?) till att för första gången i sitt liv börja komponera låtar, ja inte bara en, utan fem, om sina barn, dessutom ska de ges ut på skiva, framföras i någon nationell mediakanal och när han ändå håller på så får han för sig att han ska uppträda hos Skavlan, alltså på bästa sändningstid en fredag i en av nordens populäraste talkshows. Detta på drygt sex månader från start till mål. Man riktigt hör hur olyckskorparna i form av gamla lärare, grannar, kompisar, kollegor och annat löst folk börjar kraxa: VEM TROR HAN ATT HAN ÄR? Jante vaknar upp och får plötsligt bråttom att sätta klorna i den person som försöker göra det omöjliga möjligt!

Idag finns låtarna, de går att köpa på iTunes, han har uppträtt i direktsändning på göteborgs lokalradio, han har spelat på Kvällsöppet i TV4, nationell sändning, synts i pressen och mycket mycket mer, men han har inte fått uppträda hos Skavlan. För när Fredrik ringde till Skavlan så lät de sig inte imponeras så lätt, utan sa kort: kom igen när du fyllt konserthuset. Tack sa Fredrik och började fylla konserthuset i Göteborg, ja det är ju inte bara att fylla det rätt upp och ner, man måste boka en tid som är ledig, hitta en sponsor som betalar osv osv. Men allt det är klart, och nu på tisdag den 8:e februari 19.30 så spelar Fredrik tillsammans med band och lite extra gästartister på konserthuset, i Göteborg, i Sverige, i ett förhoppningsvis fullsatt sådant! För ingenting är omöjligt!

När jag skriver detta så är över 800 biljetter sålda, över 800 personer som inspirerats av mannen som inte tror på O! 800 personer som vill ändra omöjligt till möjligt, osynlig till synlig, oätlig till ätlig, 800 personer som vill skicka tillbaka Jante till där han kom ifrån, Danmark! Detta känns oerhört (kan man säga erhört istället?) imponerande, inspirerande och i högsta grad verkligt, för nu är det slut på b_kstaven s_m ser ut s_m en 0:a. Nu får Fredriks arbetsgivare trycka nya visitk_rt med namnet Fredrik Treskg, ja de får byta namn på byrån, nu ska vår stad heta Götebörg precis s_m huvudstadsinvånarna brukar uttala det, för här är allt möjligt! 

År 2011 har bara plats för vänner tack vare Fredrik, köp biljett här (http://www.gso.se/?pageid=8697&eventId=2818) så är det möjligt att vi ses på Kanserthuset redan nu på tisdag, du blir då  _ckså delaktig i en gåva på över hundratusen kr till Dr_ttning Silvias Barnsjukhus, för Fredrik bestämde sig för att intäkterna skulle gå dit.

Till sist några ord till Skavlan: Jantelagen skrevs visserligen i Danmark men den skrevs på norska, det är därför jag och alla andra ska fylla konserthuset så att du får nöjet att ha Fredrik som gäst!

Hej

6 februari 2011
Till toppen av sidan Till topp