// //

Bästa konserterna jag missat!

Hej på er, så här inför den stundande påskledigheten så tänkte jag så ett litet frö som kan bli ett roligt diskussionsämne när ni sitter där med familj och vänner. 

För många år sedan så satt jag och tog en öl med en gammal kompis, vi pratade om konserter vi sett genom åren men till slut så var ämnet tömt för min del medan han bara pratade på, han har sett nästan allt tror jag. Då fick jag en briljant idé…

Men vilka är de bästa konserterna du missat? Min kompis blev först helt ställd, ansiktet rynkades ihop och gömdes i händerna. Efter en stund så kom det upp ett första band, han visste allt om konserten men hade pga olika anledningar inte kunnat gå, han blev mycket bekymrad över minnet men nu var det min tur, man måste nämligen säga varannan gång.

Nummer 1 på min lista över bästa konserterna jag missat är från 1980. Några veckor efter jag gått ut nionde klass så beger sig jag och en kompis till London för att se filmen ”The Great Rock 'n' Roll Swindle”, först båt till Fredrikshamn, tåg till Esbjerg, båt till Harwich, tåg till Liverpool Station i London, och inget boende bokat. Jag förstår fortfarande inte hur min mamma vågade släppa iväg mig, men det gjorde hon som tur var.

Att hitta ett bra och billigt vandrarhem i London var inga problem, värre var det att få se filmen vi åkt dit för att se, den gick nämligen ner veckan innan, jaja, då får vi hitta på något annat kul tänkte vi. Efter några dagar så blev min kompis sjuk så jag begav mig ut ensam i den stora staden, lite lätt punkigt klädd begav jag mig till Soho, spännande!

Bland det första som möter mig är ljudet av marsch, nej inte musik, utan unga arga män från National Front med stora svarta kängor. Jag stack åt andra hållet och gömde mig på någon pub. När jag väl vågade mig ut igen så gick jag på en skön hippiemarknad och jag hade det riktigt bra. Jag strosar vidare och helt plötsligt så springer en liten tjock gubbe ikapp mig och frågar var jag kommer ifrån. Sverige svarar jag lite misstänksamt.

Vi pratar en liten stund och till slut så bjuder han in mig till sin bar samma kväll. De har ett grymt skönt husband som lirar där berättar han, jag får ett kort som berättigar till fri entré och en drink. Jag tackar och beger mig till mitt vandrarhem och hoppas att min kompis har tillfrisknat så att vi kan gå tillsammans. Det har han inte.

Jag går och äter på den lokala puben och funderar länge om jag skall våga gå dit själv, men 16 år gammal så vågar jag inte. Idag vet jag att det var den bästa konserten jag missat, baren var Le Beat Route, och bandet var för mig det då helt okända Spandau Ballet. Förmodligen var just den kvällen helt magisk, utan mig!

Kommentera gärna vilken den bästa konserten är som du missat så ska jag avslöja både nummer två och tre på min lista.

Glad Påsk ska jag inte missa iaf!

Aludd

16 april 2014
Till toppen av sidan Till topp