// //

Almedalen, en första betraktelse.

Välkommen, hej, välkommen in, ursäkta mig, men vad roligt att se dig, tjeeena. Det går inte att känna sig annat än välkommen när man promenerar runt i Visby, ett Visby som trots att det kanske visat sig från sin sämsta sida med regn, ändå är otroligt vackert.

För er som aldrig har varit i Almedalen så tänkte jag försöka mig på att ge er en bild av vad detta är, för medias bild handlar väldigt mycket om partipolitik, men det här är mycket, mycket mer.

Tänk er en stor marknad, i en hamn, i en park och mitt i en gammal vacker medeltidsstad. På den här marknaden så varvas försäljning av smycken och tofflor, gatuteater, organisationer som vill uppnå allt från bättre pensioner, minskade koldioxidutsläpp, uppmärksamma akupunktur med hela skalan av politiska partier. I varje hörn av den här världen kliver människor upp på små scener och försöker fånga just din uppmärksamhet, journalister som springer i små flockar åt olika håll och framtunga fotografer med så långa objektiv att om man la ut dem på rad förmodligen kunde ha vandrat på dem härifrån in till fastlandet. Det här är cirkus…

…men en positiv cirkus, för precis som på en riktig cirkus så finns det clowner, det finns spänning så stark att man kan ta på den och det finns djur som måste tämjas. I pauserna så finns det gott om förföriska dofter från grillarna som lockar och vätskekontrollerna är många. Det konstiga är att det finns ingen publik. För…

…alla är en del av cirkusen, alla slåss om uppmärksamheten och alla försöker tända strålkastarna ungefär samtidigt, jag rycks med. Här ska det hejas och tjingas till höger och till vänster, här ska det diskuteras med Johan Ehrenberg, Claes de Faire och många fler, och kanske hinner jag dela en fet cigarr med Steffo. Men…

…framför allt så ser jag fram emot IHMs ombordsamtal som börjar ikväll. Vi har nu hissat våra flaggor och bjudit ner massor av intressanta människor till vår båt i hamnen där vi ska ha spännande samtal om entreprenörskap, innovationskraft, företags kompetenshöjning och värderingsstyrt ledarskap. Allt detta ska jag moderera så visst är jag lite nervös, men vi är ett härligt gäng där alla har sina ansvarsområden, Caroline har kontakten med alla inbjudna, vår kapten Hans ser till alla inköp och Monica står för inspelning och filmning, så jag kan koncentrera mig helt på mitt.

Jag återkommer med bilder och små betraktelser under veckan, och i slutet av sommaren så kommer ni kunna ta del av våra samtal här på ihm.se

Aludd, mitt i smeten.

PS: Nu skiner solen igen.

 

30 juni 2014
Till toppen av sidan Till topp