// //

30 miljoner i sjön?

Men vänta nu! För ett tag sedan läste jag att Göteborgs stad måste byta ut 700, av totalt 1200, P-automater i staden för att det kommer nya mynt. Kostnaden är beräknad till mellan 20 och 30 miljoner kronor. Borås väljer att skrota betalning med mynt istället, känns klokt!

Jag försöker hitta siffror på hur många som betalar med kort och mobil när de ska parkera men jag hittar inget. Men om jag tittar på mig själv och min omgivning så finns det ingen som betalar med mynt längre. Hur gör ni?

Det känns som samma tanke och anledning som när vi fortfarande hade våra telefonkiosker; det finns gamla och turister som också måste kunna använda telefoner, och i det här fallet kunna parkera. Idag är nästan alla telefonkiosker borta och Sverige toppar statistiken  på användandet av smartphones där hela 78% av befolkningen uppger att de äger en.

Även våra turister har i stor utsträckning smartphones så det borde inte vara något större problem att ladda ner en app och parkera. I ännu större grad används förmodligen betalkort för att parkera, och om man inte har något kort så borde det gå att lösa genom att köpa ett parkeringskort i pressbyrån om man nu är sugen på att parkera. Numera så klarar de flesta av oss t o m det krångliga systemet att åka kollektivt.

Det här känns bara urbota dumt!

Aludd

PS: Under 2014 betalade vi parkering för ca 390 miljoner kronor så visst finns det pengar, men att ta 7,5% av dessa och kasta i sjön känns ändå väldigt onödigt.

8 oktober 2015
Till toppen av sidan Till topp