Det blir inte alltid som man tänkt sig!

December 2013 och jag kan bara konstatera att tiden har flugit fram. För ungefär 1 år och fyra månader sedan så påbörjade jag den fantastiska utbildningen Internationell Säljare B2B vid IHM i Göteborg. Tillsammans med 41 nervösa och förväntansfulla individer gick jag klassrummet på skolan förra hösten, men nu känns det mer eller mindre som att det var för några veckor sedan.

Men något har hänt, de förväntansfulla främlingarna som jag hade vid min sida har förvandlats till CEO:s, marknadsförare, Key account managers och International sales representives, och inte minst i mina ögon vänner. Femton veckor LIA ”lärande i arbete” som startade förra måndagen och sedan examens arbete i vår och så är utbildningen klar.  

Efter lite drygt femton år i restaurangbranschen i en mängd olika roller såsom diskare, kock, Sous-chef, restaurangchef, servitör, kökschef ja ni förstår själva att jag har sett hel del olika saker. Precis som många i restaurangbranschen passade jag på att ta mig utomlands och har arbetat både i Storbritannien och på Irland i omgångar. I min senaste arbetsroll som restaurangchef träffade jag mycket kunder då jag sålde cateringlösningar med fokus B2B. Jag kände att det var dags att skaffa mig en teoretisk bas för att ytterligare kunna utveckla kundrelationer. Någonstans där kom IHM upp på tapeten för mig och ju mer jag läste om vår utbildning desto mer rätt kändes det speciellt att man hade den här praktikdelen som en tredjedel av utbildningen består utav.

I slutet av september i år hade jag ansökt, blivit erbjuden och accepterat en plats som praktikant på Komet bemanning som idag är en del av Profficekoncernen. Ett spännande bolag i en bransch som bara växer. Men det blir inte alltid som man tänkt sig! I slutet av oktober blev jag kontaktad av försäljningschefen på Werners Gourmetservice via LinkedIn:

”Hej,

Vi söker utesäljare gällande distrikt väst.

Välkommen att läsa mer på vår hemsida.”

 

När man får den där känslan att det här vill jag mest av allt, förena affärsmannaskapet och de nyvunna teoretiska kunskaperna med passionen för mat! Kan det bli bättre?

Vad göra? Ta tjuren vid hornen och skicka in en ansökan kvickt som attan å sedan är det bara att vänta, och vänta, och vänta och vänta lite till. Ni minns väl den där känslan man hade som barn dagen före julafton, ja så kändes det en. Sedan kom telefonsamtalet som man väntat på: - ” Vi skulle gärna träffa dig för en personlig intervju, kan du den 28 november klockan 9:00?”

JAAAA!!! vill man bara skrika men svarar något mer återhållsamt: - Självklart det är inga konstigheter. Hmm det är något bekant med datumet dock, ja just det 28:e november är min födelsedag.

Sagt och gjort vi träffades för intervju och jag var sådär lite återhållsam och trevande som man ofta är på intervju till en början. Men intervjun flöt på och jag slappnade av och kom in situationen bra och vi började närma oss slutet på intervjun, så kommer frågan:  -När skulle du kunna börja om det blir aktuellt? Då tänkte jag att nu får det bära eller brista men jag vill detta så mycket så att nu får jag helt enkelt berätta, att jag hade praktikplats och att vi får lösa det på något sätt för jag vill arbeta för er.

Jag gick ut från intervjun med en bra känsla jag hade fått förmedlat en god bild av mig själv och varför de skulle anställa mig. Nu fanns det inte så mycket mer jag kunde göra.

Dagen efter ringde telefonen: -du får komma upp till huvudkontoret i Skara för en andra intervju, kan du nästa fredag den 6:e december?Total glädje nu känns det faktiskt väldigt bra om det inte blir en naturkatastrof så finns det inte mycket som står mellan mig och detta jobb.

Fredagen den 5:e december 2013 drar stormen Sven in, en snöstorm med klass 2 varning, södra Sverige är lamslaget och det ser mörkt för vår resa mellan Göteborg och Skara. Men på morgonen den 6:e så visar det sig att stormen drog sig mer söderöver än väntat och något försenade kommer vi iväg jag blir hämtad av den dåvarande distriktsäljaren. Då vi kommer fram efter två och en halv timmes bilfärd i maklig takt, har jag sett ett femtontal bilar i diket tre strandade lastbilar och lastbil vikt över vägen med diesel sprutande ur sidan. I det läget så känns ändå en två timmars intervju med en HR konsult helt okej, och för att avsluta ett långt inlägg det var då jag blev erbjuden mitt drömjobb.    

Men nu börjar klockan bli väldigt mycket och imorgon så är det tvådagars säljkonferens i Stockholm och taxin till Landvetter kommer klockan fem imorgon bitti. Nu måste jag runda av här men jag hoppas ni vill följa mig på min resa i Werners värld för fortsättningen kommer snart.

George Jallow

18 december 2013
Till toppen av sidan Till topp