// //

Blogginlägg av George Jallow

George Jallow

Passionerad matlagare, som gärna ”nördar” ner sig i det som tillfället ligger på tallriken serveras i glaset eller presenteras på lektionen. Landade precis drömjobbet med ett halvår kvar på min YH-utbildning. Följ mig för en inblick i ”Werners värld”.

En fråga man oftast ställer sig under en utbildning är: -Kommer jag ha nytta av det här sedan? Svaret kommer givetvis bero på vad man läser och vad man sedan arbetar med. För egen del innebär det att min utbildning är högst relevant. Kommer nu illustrera detta genom att visa vilka ämnen vi berört, genom att ge er en snabb resumé av en dag på vår säljkonferens.   Dag 1 Alla presenterar sig och sitt distrikt kort = Personlig och praktisk försäljning. Försäljningschefen utför en makroanalys av nuläget = Strategisk marknadsföring. Genomgång av budget och utfall = Företagsekonomi. Planera enligt försäljningsplattform = Säljplanering. Genomgång av säljstrategi för priokunder = Projektmetodik. Kaffekoncept och införsäljning= Kvalificerad systemförsäljning och KAM-kursen. Kaffeavtal ”Best practice” = Svensk och internationell Juridik. Intern kommunikation= Internationell logistik ”intern logistik” Detta var bara några exempel på vad vi tog upp, listan kan göras mycket längre så visst har vi...

December 2013 och jag kan bara konstatera att tiden har flugit fram. För ungefär 1 år och fyra månader sedan så påbörjade jag den fantastiska utbildningen Internationell Säljare B2B vid IHM i Göteborg. Tillsammans med 41 nervösa och förväntansfulla individer gick jag klassrummet på skolan förra hösten, men nu känns det mer eller mindre som att det var för några veckor sedan. Men något har hänt, de förväntansfulla främlingarna som jag hade vid min sida har förvandlats till CEO:s, marknadsförare, Key account managers och International sales representives, och inte minst i mina ögon vänner. Femton veckor LIA ”lärande i arbete” som startade förra måndagen och sedan examens arbete i vår och så är utbildningen klar.   Efter lite drygt femton år i restaurangbranschen i en mängd olika roller såsom diskare, kock, Sous-chef, restaurangchef, servitör, kökschef ja ni förstår själva att jag har sett hel del olika saker. Precis som många i restaurangbranschen passade jag på att ta mig utomlands o...

Till toppen av sidan Till topp