En säker inträdesbiljett till Sveriges största bransch

Jag är lärare på IHMs utbildning Säljare IT Solutions B2B med 25 års erfarenhet av branschen. Av de som gick utbildningen för tre år sedan (min första kull) har alla fått jobb. Efter utbildningen är man mycket attraktiv på marknaden eftersom det är en stor bristvara med välutbildad säljpersonal inom IT. Det är många av mina egna kunder som säger att den största framtida utmaningen är att finna just kompetenta säljare. Inom IT-området är dessutom lönen för säljare mycket högre än merparten av andra branscher. Enligt mig är det nödvändigt att ha en stabil utbildningsgrund att stå på om man vill lyckas med försäljning inom IT och konsten att leda en kund mot bättre lönsamhet.
 
IT-sektorn är i konstant förändring, på bara 12-18 månader kan den se helt annorlunda ut. Ta exempelvis Microsoft som jag besökte igår. Merparten av deras försäljning fram till för två år sedan var Windows och Office-paketen. Idag har dessa produkter sjunkit till 10% av försäljningen och istället står Microsoft molnplattform för huvuddelen av intäkterna. Jag säljer nu dessa produkter med stor framgång för jag förstår vilken nytta de har i kundens verksamhet.
 
Ser du dig själv som en framgångsrik affärsman/kvinna inom den största industrin som finns så är Säljare IT Solutions B2B en säker inträdesbiljett i branschen. 
 
Daniel Evers
 
15 februari 2018
Infomöte i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Johan Möllerstedt, ATEA, partnerföretag IHM Yrkeshögskola
LiA gav både exjobbsuppdrag och anställning. Läs mer!
Till toppen av sidan Till topp