”7 veckor på IHM gett mig fler affärer än de senaste 3 åren jag drivit företag.”

Den 29/8 2016 startade min utbildning Säljare B2B på IHM Business School i Malmö. Vi började direkt med kursen Affärsmannaskap, bl a för att få en överblick över affärsverksamhetens grunder. Vi redde ut de olika begreppen som man hör ute i näringslivet som exempelvis vision och mission. 
 
I skrivande stund har jag läst på IHM i 7 veckor, och under dessa 7 veckor har jag med hjälp av den kunskap jag hittills fått lyckats boka 4 föreläsningar, tecknat avtal med ett stort gymföretag och även skickat in en pitch till ”Businesspodden”. Det ledde till att jag vann 20 minuter med en investerare. Det är mer aktivitet på mitt företag nu än det varit under 3 år! 
 
”Jag visste inte hur jag skulle ta betalt för mina tjänster.”
Lusten att starta eget väcktes under min förra studieperiod. Jag började föreläsa på skolor - kostnadsfritt - och resultatet blev att fler och fler hörde av sig till mig för hjälp, samtidigt som media började uppmärksamma mig. 
 
Efterfrågan ledde till ett intresse att driva företag, och när jag tog min kandidatexamen som Biomedicinsk analytiker startade jag eget. Jag saknade inte kunder, men däremot visste jag inte hur jag skulle ta betalt för mina tjänster. Själva försäljningsbiten, den fick jag inte rätt på. 
 
Men nu har jag fått det. Jag lärde mig i första försäljningskursen att man skall bemöta invändningarna, och att man behöver vara kreativ som säljare. 
 
”Vilka lärare!”
Det jag vill komma fram till är, vilken fantastisk skola jag går på! Vilka lärare, som verkligen vill hjälpa en nå de mål man har satt upp! Det är få ställen som kan erbjuda den möjligheten. Vissa skolor kanske ger den möjligheten när du är klar med utbildningen. Men här kan jag gå hem efter föreläsningen och applicera det med en gång. 
 
Det enda jag tänker är, om jag har lyckats med allt detta på 7 veckor, vad kommer inte IHM ge mig för möjligheter att lyckas när jag är klar om 2 år? 
 
Tack IHM för dessa veckor och de möjligheter jag lyckas se utifrån kunskapen ni gett mig. Jag ser fram emot alla framgångar som jag kommer möta under kommande 2 år. 
 
20 oktober 2016
Läs mer
Möt Daniel Evers, partner Zync AB och lärare på IHM. Läs mer!
Michael fick jobb redan under praktiken
Frågor och svar gällande YH på IHM.
Till toppen av sidan Till topp