En vanlig dag på jobbet

Jag har fått höra i kommentarer på bloggen bland annat att jag har varit dålig på att berätta för er om vad som egentligen försigår under de timmarna på dygnet som jag vistas på kontoret så jag tänkte att jag skulle ge er en beskrivning utav hur en vanlig dag ser ut på Softtouch inköps- och försäljningskontor i Malaysia.

Ungefär nio varje morgon ringer klockan för att jag stapplandes ska ta mig ur sängen och få i mig lite frukost innan det är dags att utföra min rituella morgongymnastik på det lokala gymmet. Där efter brukar jag trilla in på kontoret vid strax efter tolv och då har man alltid lite tid att ta sig för diverse saker som måste ordnas i ens kaotiska privatliv innan jag sticker med grabbarna på marknad och inköp som jobbar lokala tider här nere på lunch.

Crunch time

Jag är tillbaka på kontoret igen vid två vilket motsvarar åtta på morgonen i Sverige och då är det crunch time. Det jag egentligen gör då är att ringa upp svenska kunder och kontakter  för att  följa upp en vår-och sommarkampanj som vi har full rulle på för tillfället. Det jag och grabbarna som jobbar svenska tider här nere gör är att verka som en backup för de svenska säljarna som arbetar med uppsökande försäljning i de svenska distrikten.Vi sitter även en del på kundtjänst och tar hand om inkommande order samt besvarar kundernas samtal om inkommande gods och produktfrågor eller annat smått och gott. Detta sitter vi och jobbar med fram till klockan sex lokal tid i Malaysia då det är dags att gå på "lunch" eller för våran del middag. Sedan är det tillbaka och fortsätta upprätthålla kontakten med  våra svenska kunder till klockan blir elva här nere vilket då innebär att våra återförsäljare i Sverige går hem för dagen! 

Därefter så trillar vi hem och sätter ner våra tunga bakändor i soffan i lägenheten och tar oss tiden att slappa lite innan sängen värme gör sig allt för påmind och man kryper till kojs. 

I stora drag så kan man säga att det är en vanlig aktiv dag här nere på plaza mont kiara. Jag hoppas att ni alla genom det här får en lite bättre insikt i hur jag arbetar på Softtouch!

Jag vill även passa på att tacka för alla kommentarer och feedback som jag får gällande det som skrivs, alltid grymt bra att läsa om det är något speciellt som ni är intresserade att veta mer utav!

/ Anton 

19 april 2012
Till toppen av sidan Till topp