New York - större än jag är van vid

Knappt en vecka har gått sen jag lämnade Sverige för New York. Efter fyra månader av papper och ansökningar fram och tillbaka är jag äntligen här, det är nästan ofattbart.

Det är stort. Större än vad jag är van vid. Det är gula taxibilar och taxichaufförer med mössan sittande ovanför öronen. Det är en lägenhet i Soho med bricks och högljudda värmerör. Det är drinkar och mat: sushi, bagels och pizza. Det är människor av alla sorter: högljudda, tysta, långa, korta, färgade och vita, det är en salig blandning. Och det är fantastiskt.

Den första veckan här har jag bekantat mig, ytterligare, med den amerikanska byråkratin. Med andra ord, jag har ansökt om ett social security number. Det gör man på ett av många social security administration offices och jag gjorde det på ett som låg på Broadway. 

Jag åkte upp till 31 (!!) våningen tog en nummerlapp och satt där och väntade tillsammans med några missnöjda och högljudda amerikaner. Nu väntar jag på att dem, återigen, ska kolla mina papper så att allt stämmer och jag kan få mitt social security card, för utan det kan jag inte börja jobba och jobba vill jag ju.

Förhoppningsvis får jag det denna veckan, för nu kryper det i kroppen på mig. Jag vill bara börja jobba, men medan jag väntar passar jag på att se och lära känna staden. Idag ska jag ta med mig kameran ut på stan, så nästa inlägg lovar jag att det är med en bild som visar vad jag upplever.

Snart börjar det roliga, jag hör av mig igen då!

16 januari 2012
Läs mer om utbildningen!
Infomöte i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs Johannes resa - Internationell Säljare B2B
Andrew Jarder sitter i ledningsgruppen för Internationell Säljare B2B - Läs intervjun
Maria gjorde sin praktik på exportrådet i Kairo - Läs mer!
Till toppen av sidan Till topp