I am a Ranger

Denna veckan har varit fylld av jobb, sport och mat. Det har varit hockey, superbowl, hamburgare, bagels och mycket mer. New York Giants superbowl-vinst kommer naturligtvis att vara måndagens största samtalsämne. Hjälp, håller jag på att mutera till amerikan!?! Nej skämt åsido, det är fantastiskt roligt att anamma den amerikanska livsstilen lite.

I måndags blev jag inslängd i allt vad praktiken på Rangers innebär. Sedan dess har jag jobbat stenhårt med olika undersökningar, research, sociala medier, grafisk design och event. Det är en stor avdelning med mycket människor, men jag får ändå ta del av väldigt mycket olika arbetsuppgifter vilket är både roligt och lärorikt. Jag kommer även att jobba under alla hemmamatcher i Madison Square Garden och det ser jag som en fantastisk möjlighet att få vara med "hela vägen".

Det är så man lär sig att det faktiskt inte bara handlar om att sitta där vid skrivbordet framför datorn. Det handlar om helheten och det handlar framför allt om kunden. Utan kunden, ingen business och definitivt ingen framgångsrik business. Det är något de verkligen har förstått här på MSG och NYR. Är det något de kan så är det service och att sätta kunden eller gästen i centrum. Ett exempel på detta är allt som sker runtomkring matchen, såsom barn som åker ismaskin, födelsedagshälsningar, utdelning av matchsammanfattningar, människor som får sina bilder tagna ute på isen efter matchen och matservering direkt till din plats är bara en del av det man kan ta del av i Madison Square Garden. Dessutom så genomgår arenan just nu och under tre år framåt i tiden en transformering som innebär att den blir ännu mer serviceinriktad. Den största förändringen just nu är de nya sviterna, som innehåller en bar, soffgrupp, öppen brasa och direkt access till platserna som nära händelsernas centrum. Man kan alltså hyra en egen svit, med tillhörande platser, bartender, skaldjursplatåer, ostbrickor mm. That's service for you. Detta är bara början på det nya Garden, som kommer att leva upp till sin slogan: "the worlds most famous arena". Jag är såld på detta, hör ni det eller?

I söndags jobbade jag min första match när Rangers mötte och vann med 5-2 mot Flyers. Sådan intensitet och sådan stämning som det var under söndagens match har jag aldrig varit med om tidigare. Och Henrik Lundqvist sedan: jag visste att Henrik var stor här i New York, men jag hade ingen aning om hur stor. Arenan var full av människor iklädda tröjan med Henriks nr 30 på ryggen och när han klev ut på isen visste inte jublet några gränser. Han är verkligen "The King" här. Det är roligt att se, och mitt svenska, såhär på bortaplan, lite småpatriotiska jag ryser lite när Henrik går på isen och jublet stiger.

Nu ser jag fram emot och är spänd på nästa vecka som kommer att vara späckad, med tre hemmamatcher kommer vi att få fullt upp.

6 februari 2012
Till toppen av sidan Till topp